Po podłączeniu słuchawek do laptopa głośniki dalej grają

Witam.

Mój problem już chyba dość wyczerpująco opisałem w temacie. Podpinam słuchawki do gniazda laptopa, a głośniki nadal grają. Komp jest po formacie, nie wszystkie sterowniki weszły, np do “Urządzenia modemowego na magistrali Audio High Definition” (próbowałem w menadżerze zadań aktualizować sterownik i wskazać na drivery modemu). Nie wiem też co mam zrobić z trzema pozycjami “Podstawowe urządzenie systemowe” :expressionless:

azainstalowałeś poprawkę do obśługi High Definition do xp? nie pamiętam numerku ale poszukaj w necie. bo bez tego nie zainstalujesz tego wszystkiego i dlatego może być ten problem

W ogóle to napisz jaki masz system bo jeżeli masz Viste to musisz kliknąć PPM myszy na ikonke głośnika w prawym dolnym rogu i wybrać Urządzenie do odtwarzania i tam wybrac słuchawki.Pamiętaj że jezeli słuchasz muzyki i podczas słychania zmienisz z głośników na słuchawki to nadal muzyka będzie grać z głośników,dlatego musisz wyłączyć i właczyć odtwarzacz ponownie i tak za każdym razem :frowning:

oj chyba nie zawsze bo u mnie nie trzeba tego robić w laptopie a na nim mam testową wersję windows server 2008 a w nim będzie pewnie podobnie jak w wiście

Używam Windows XP Professional, a poprawki nie istalowałem jeszcze. Poszukam jej, chyba, że ktoś wie gdzie ją znaleźć :wink:

kb888111xpsp2 coś takiego chyba. na stronie ms albo w goole wpisz i będzie. a możliwe że masz tą poprawkę w folderze ze sterownikami do kart dzwiękowej.

Zainstalowałem. Nic to nie pomogło :frowning:

zainstalowałeś poprawkę? i dalej sterowniki do kart dzwiękowejnie dają się zainstalować?

mam dokładnie ten sam problem, niestety nikt nie potrafił pomóc…

Sterowniki mam zainstalowane od samego początku. Ale nie wiem co może być przyczyną tego problemu, skoro wcześniej już używalem na tym lapie XP i jakoś wszystko działało bez problemu :expressionless:

trzeba zahaczyć w sterowniku żeby po podłączeniu do panelu przedniego wyłączał panel tylni.

A gdzie to można znaleźć?? Bo ja tam niestety takiej opcji nigdzie nie widzę :expressionless:

hmmm. Teraz jestem na ubuntu… bo tak bym zrzuta zrobił poczekaj… zaraz coś znajdę…

W dniu 02.06.2008 , o godzinie 22:48 został dopisany post przez PascalHP

http://i9.photobucket.com/albums/a61/Ma … enshot.jpg

koło analog masz taki klucz może tam… sprawdź… :slight_smile:

Nic tam nie ma :frowning: Tylko opcja do zaznaczenia, czy ma wyrzucać okienko gdy zostanie podłączony kabel do gniazda jack.

Szukaj po całym sterowniku tej opcji. Na pewno jest bo sam włączałem ją u siebie. :wink:

Przeszedłem przez wszystko. Nie ma tam nic takiego. W ogóle to w tym moim sterowniku jest tylko gniazdo do słuchawek i mikrofonu, wygląda to znacznie ubożej niż w tym linku co mi dałeś.

Odnawiam temat, gdyż problem nie zniknął… :frowning: Ktoś ma jakieś pomysły??

Kolega mi mówił, że może to być zepsute gniazdo jack. W środku znajduje się blaszka, która po włożeniu wtyczki odsuwa się i jedncześnie wyłącza głośniki laptopa. Hmm :?: