Na początek spróbuj wyłączyć akceleracje sprzętową w przeglądarce. Być może to ona powoduje problemy. Na przykład w tle zaktualizowały się sterowniki lub sama przeglądarka i akceleracja może nie działać poprawnie.
W tryb awaryjny nie wejdę, pisze że dysk systemowy jest zablokowany. W win10 jest inaczej i przy wpisywaniu komendy nie mogę zmienić litery dysku. Może to kwestia uprawnień? Użytkownicy uwierzytelnieni mają tylko uprawnienia specjalne. Udało się pobrać i teraz skanuje tylko martwię się o false alerty. Advanced system care używam do optymalizacji a się mbamnie podoba. Chyba ze pliki są zainfekowane.
Jeśli masz oryginalną zarejestrowaną wersję ASC, to zawsze możesz po przeskanowaniu MBAM, zainstalować ponownie
Weź pod uwagę, że do poprawnego działania systemu nie są wymagane takie programy.
Może ASC pozmieniał dostępy do plików i dysków.
Daj wynik skanu MBAM, sprawdzę, czy coś jeszcze nie siedzi w systemie
Coś ewidentnie namieszało. Można spróbować przywrócić system do dnia przed wystąpieniem problemu.
Jeśli jest to awaria sprzętu, to może być kłopot z poprawną reinstalacją systemu
Proponuję usunąć niepotrzebne i nieużywane programy, w tym ASC.
Odinstalować Comodo, na sprawdzenie systemu Windows Defender wystarczy.
Zrób nowy skan FRST i w następnym poście wstaw wynik skanu MBAM i logi FRST
Miałem ten sam błąd BSOD po update sterownika do karty graficznej. Okazało się, że przyczyną jest sterownik nVidii 466.63. Zainstalowałem 466.47 i teraz wszystko jest ok. Po Twoich wklejkach wnioskuję, że u Ciebie prawdopodobną przyczyną też jest wadliwy sterownik.
To proponuję uruchomić system w trybie awaryjnym i w „Menedżerze Urządzeń”, we właściwościach karty graficznej przywrócić poprzednią wersję sterownika. Rozwiązanie może nie idealne, ale pozwoli uruchomić system w normalnym, odinstalować sterowniki i zainstalować starszą wersję stąd: https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=pl
Nie wiem czy to się uda, ale myślę, że warto spróbować.
Ja bym raczej wrzucił LiveCD z Linuksem, bo mi to wygląda nie na zabawę ze sterownikami, ale raczej na uszkodzenie karty. Test z Live CD praktycznie na 100% wyeliminuje kwestie sterowników, Linuks ma zupełnie inne.
W Chrome wpisz chrome://extensions
Wyłącz i/lub usuń niepotrzebne Rozszerzenia
Ogólnie w ustawieniach sprawdź Wyszukiwarka
Możesz wpisać w pasku adresu chrome://settings/search
Zobacz, czy nie ma tam innych niż Google
Sprawdź ustawienie Po uruchomieniu, czy tam się coś nie ukryło
Wpisz w pasku chrome://settings/content/notifications
Sprawdź adresy w sekcji Zezwalaj i usuń te, których nie znasz
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\OS\Desktop\FRST-OlderVersion fixlist.txt (4,4 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
logi //w międzyczasie usunąłem pliki serwerowe, mam kopię na mobilnym dysku a i tak na razie serwera nie będę stawiał. Dodatkowe programy też poszły do kosza.
Musimy przeskanować jeszcze raz, ale tym razem w takiej kolejności.
ADWCleaner znalazł coś, co muszę sprawdzić dokładniej
Pobierz: RKill RogueKiller
i zapisz na pulpicie.
Uruchom RKill, przeskanuj system, może pojawić się czarny ekran przed zakończeniem skanowania. Zapisz plik wynikowy do późniejszego wglądu. Nie restartuj komputera po skończonym skanowaniu
Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
Uruchom MBAM
Wejdź w Ustawienia w Prawym górnym rogu
Zakładka Bezpieczeństwo
W Opcjach skanowania zaznacz trzy pierwsze z czterech dostępnych
Wróć do Głównego Menu
Wykonaj skanowanie, zaznacz wszystko (oprócz Twoich znanych Ci plików) i oczyść to co znajdzie
Zapisz plik wynikowy Nie restartuj komputera po skończonym skanowaniu
Uruchom ADWCleaner, przeskanuj i usuń to co wykryje. Teraz na żądanie programu możesz uruchomić ponownie komputer
Po restarcie pojawi się plik wynikowy, zapisz go na później.
Teraz możesz umieścić wszystkie pliki wynikowe do wglądu, czyli RKill, MBAM, ADWCleaner
Problem okazał się rozwiązany choć jeszcze potestuje komputer na dniach.
Jako ,że nie chciał się pobrać sterownik do nvidii, o którym wspomniał mariusz pobrałem go na androida i przeniosłem na kartę pamięci a potem na kompa. Najpierw się zawiesiło podczas instalacji, ale za drugim podejściem się zainstalował.
Od kilku minut buszuje w internecie i wykonałem próbę na zapisywaniu gry. Gra się zapisuje szybciej a bsod nie występuję ale zobaczymy powiedzmy do piątku co się stanie.