Po wyłączeniu komputer sam sę włącza

Witam;

W ostatnim temacie pisałam o popsutej karcie sieciowej, którą mam zintegrowaną na płycie głównej GIGABYTE GA -946-S3. Komputer wczoraj miałam w naprawie. Mam dodaną kartę sieciową. Internet działa, ale komputer po wyłączeniu sam się włącza. Jaka może być przyczyna?

W jaki sposób łączysz się z internetem? Masz jakiś router? Może spróbuj w BIOSie wyłaczyć opcję WakeOnLan, jeśli płyta główna i nowa karta wspiera tę opcję.

Pozdrawiam!

Łączę się przez kablówkę. Szukałam w biosie,ale nie mogę znaleźć opcji WakeOnLan. Proszę o podpowiedź jak w biosie można to znaleźć i zmienić?

Skoro w BIOSie nie możesz znaleźć to prawdopodobnie płyta główna tego nie wspiera. Jeszcze co mi przychodzi do głowy, to możesz sprawdzić w BIOSie, nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa, czy komputer nie włącza się automatycznie po doprowadzeniu zasilania, może u Ciebie są jakieś skoki napięcia lub coś w tym stylu co powoduje, że komputer się włącza.

Pozdrawiam!

A jest możliwe, aby karta sieciowa miała jakiś wpływ na to dziwne zachowanie komputera?