Słuchajcie mam problem, bo miałem kartę grafiki 9600GT, potem stwierdziłem że mogę zakupić po okazyjnej cenie 9800GTX. Tak też zrobiłem! (wtrącę, iż np. Battlefield 3 na starej grafie miał 20 FPS - mało prawda? Po zmiania grafiki na 9800GTX mam zaledwie 8 FPS, a spodziewałem się przynajmniej 35 na low!) Zapomniałem czegoś zrobić podczas wymiany, nie odinstalowałem sterów, tylko włożyłem grafikę, potem od razu po włączeniu kompa z nową grafiką odinstalowałem je i zainstalowałem nowe. Jeżeli wiecie o co chodzi i piszcie, bo ja nie rozkminiam tego wszystkiego, wymieniłem na lepszą kartę a gorzej chodzi! Z góry thx!
Sprzęt:
Procesor: Intel Pentium Dual-Core CPU E5700 2x3.00 GHz
Odinstaluj sterownik, uruchom komputer w trybie awaryjnym i usuń pozostałości po sterownikach za pomocą http://www.dobreprogramy.pl/Driver-Swee … 33842.html (Nvidia - Display) i zainstaluj ponownie sterownik (sprawdź też inne wersje sterowników).
Mi ostatnio Driver Sweeper rozpindolił troszku system, ten soft raczej nie za dobrze sobie radzi z nowymi wersjami sterów…co do samych sterów to też są z nimi problemy u niektórych…na niektórych kartach gry klatkują niezależnie od ustawień, jak będzie taki problem - a nie powinno go być - to stery 306.97 lub starsze.
Tak, chodzi o to że mają spadek (nie spadki) FPS do poziomu klatkowania. Spróbuj tych 306.97 u mnie one śmigają dobrze, z następnymi po tych mam, i nie tylko ja, problem z FPS.
Video Card Stability Test <- włącz tylko na chwilę, nie testuj! i zrób screen z GPU-Z > Sensors, pokaż jak chodzi wentylator, jakie temperatury i czy taktowanie jest w porządku.
Spróbuj ponownie uruchomić kompa po instalacji sterów > próba.
Jak widać kupiłem, za mocną kartę a mojego kompa (po resetowaniu kompa pisało mi że karta nie ma dobrego zasilania - podłączyłem kabel, po prostu muj zasilacz nie pociągnął) zostanę przy 9600GT, a tamtą sprzedam