Po zainstalowaniu sterownika do ATI brak podświetlenia matrycy

Witam, mam probelm z sterownikiem do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD 5730, mianowicie po zainstalowaniu sterwonika, matryca monitora poprostu nei jest podświetlona żebym mógł przywrócić system do stanu kiedy działał poprawnie musiałem oświetlać monitor latarką żebym coś widział :confused: Pomoże ktoś?

Odinstaluj ten sterownik karty graficznej. Po restarcie sprawdź, czy obraz wrócił do normy, chociaż ze zbyt małą rozdzielczością. Następnie pobierz i zainstaluj sterowniki VGA ze strony firmowej laptopa.

Mam laptopa firmy Asus a na stronie asus i asus.support nie mogę znaleść sterowników do karty graficzej ;/

Podaj dokładny model laptopa. Asus i co dalej? Spod spodu, z nalepki.

Asus N52D (jak szukam na stronie Asusa to N52DA)

WIndows 7 64 bit

Sterowniki znajdziesz do karty graficznej w podpunkcie Chipset, sterownik pn. AMD Graphics & INF Update Driver. Ma wielkość 129.44 MB. Oczywiście, wybierz dla Twojego systemu Win7 64-bit. Strona prawidłowa.

PS. Laptop Asus N52DA (jestem pewny, że masz ten model na nalepce pod spodem lapka!) .

Dzięki już pobieram, zaraz napiszę czy działa

Po rozpakowaniu archiwum .zip instaluj z ikonki “Setup.exe”.

okej ale z folderu bind64 czy odrazu to pierwsze? bo są 2

Pierwsze po rozpakowaniu! “Setup.exe” z ikonką ze znaczkiem “ATI”.

ok

No to pamiętaj na przyszłość, jak nie chcesz mieć problemów  zawsze instaluj sterowniki laptopów ze stron firmowych laptopów, a nie producentów podzespołów. Warto też sprawdzić, czy przypadkiem Windows Update nie zaproponuje Ci jakiejś aktualizacji obecnego sterownika graficznego. Jeśli tak, to zgódź się na to!