Po zainstalowaniu YAC antivirus internet nie działa lub ledwo działa


(Agunia210176) #1

Witam,

Nie będę pisał jak do tego doszło  ale miałem (lub mam ) na komputerze YAC AV.

Gdy się zorientowałem ,że go mam to poczytałem o nim no i wiem ,że nie powinienem go mieć.

Internet dział  ledwo co lub w ogóle nie działa.

Proszę o pomoc w usunięciu tego....czegoś.

 

http://www.wklej.org/id/1239106/

http://www.wklej.org/id/1239109/


(Atis) #2

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
DRV - File not found [Kernel | System | Running] -- C:\Program Files\iSafe\iSafeNetFilter.sys -- (iSafeNetFilter)
DRV - File not found [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\iSafe\iSafeKrnl.sys -- (iSafeKrnl)
IE - HKU\.DEFAULT\..\SearchScopes\{9055115A-F54C-46D3-ACFF-A8D254020383}: "URL" = http://www.mysearchresults.com/search?c=3524&t=01&q={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-18\..\SearchScopes\{9055115A-F54C-46D3-ACFF-A8D254020383}: "URL" = http://www.mysearchresults.com/search?c=3524&t=01&q={searchTerms}
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {96A25A24-2E87-4374-8A50-CC6F943FCE4D} - No CLSID value found.
O3 - HKU\.DEFAULT\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found.
O3 - HKU\S-1-5-18\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found.
O3 - HKU\S-1-5-21-436374069-448539723-682003330-1004\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found.
[2014-01-16 18:45:41 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\Pimpusie 2\Dane aplikacji\isafe
[2013-12-29 13:39:20 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\Pimpusie 2\Dane aplikacji\eCyber
[2013-12-29 13:39:08 | 000,001,455 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\All Users\Pulpit\YAC.lnk
[2013-10-30 21:26:23 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\d5f25a75346b8012
[2013-10-30 21:40:06 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\InstallMate
:Files
C:\Program Files\iSafe
:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.


(Agunia210176) #3

Witam,

Zrobiłem zgodnie z instrukcją.

W menu start zostały mi ikony YAC więc przeszukałem komputer przy użyciu "szukaj plik" wpisałem YAC i znalazłem kilkanaście pozycji dotyczących YAC.Gdy klikałem prawym przyciskiem myszy by usunąć komp się wiesza.

-- Dodane --

ups.

Pewnie nie otrzymuję odpowiedzi bo nie dałem logów....przepraszam i już się poprawiam.

 

P.s: udało mi się usunąć w.w. pozycje w trybie awaryjnym ale cały czas działa "dziwnie".

np: gdy włączam dodaj/usuń programy to otwiera mi się to ze dwie minuty , a gdy kliknę na dowolny folder,plik...prawym przyciskiem myszy to albo się wiesza albo "okno wyboru" otwiera się po minutach...

 

 

oto logi:

 

http://www.wklej.org/id/1248905/

 

http://www.wklej.org/id/1248914/

___________________________________________________________________________________________

Proszę korzystać z opcji Edytuj, zamiast pisać post pod postem.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Aprokowicz) #4

Dziwne ja nie miałem z tym programem żadnych kłopotów niby to jakiś Angertyński program i on może mieć wpisane inne środowiskowe i to trzeba zmienić instalując go , u mnie wskazał np niektóre pliki systemowe że to wirusy być może błędnie je wskazał , ja go odinstalowałem ale on mi pracował dobrze i nie miałem żadnych kłopotów z łączeniem się z netem usunąłem go odinstalował się tez bezproblemowo hm .