Witam, mam problem z laptopem della.
Po zalogowaniu (wpisaniu hasla i klikniecia enter) zamiast pulpitu pojawia sie czarny ekran, nic nie dziala, ctrl alt delctez nie dziala ;(
Prosze o pomoc
Czy postawienie na nowo windowsa pomoze?
Witam, mam problem z laptopem della.
Po zalogowaniu (wpisaniu hasla i klikniecia enter) zamiast pulpitu pojawia sie czarny ekran, nic nie dziala, ctrl alt delctez nie dziala ;(
Prosze o pomoc
Czy postawienie na nowo windowsa pomoze?
To bardziej obejście problemu, spróbuj może zostawić tak uruchomiony system na 20 minut może uda się załadować pulpit (eksplorator).
Tez tak myslalem na poczatku i komputer zostal wlaczony na cala noc i z rana to samo bylo ;(
Jak masz może hasło na konto to można by spróbować odpalić tryb awaryjny “na ekranie logowania”:
Note that you can also use the Shift + Restart combination from the Sign In screen: click or tap Power, press and hold Shift and then click or tap Restart.
Windows 10, Safe Mode, boot, recovery, repair
Then, Windows 10 reboots and asks you to select an option. Choose Troubleshoot.
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode
Jezeli sie uda jakie czynnosci podjac?
Np. zrobić nowego użytkownika z uprawnieniami administratorskimi i zobaczyć czy on się załaduje w normalnym trybie.
Jak było włączone przywracanie systemu to by można też cofnąć system do momenty gdy działał.
Czy przypadkiem laptop nie został przełączony jakimś skrótem klawiszowym na wyjście zewnętrznego monitora? Zniknięcie obrazu po zalogowaniu mogłoby na to wskazywać. Oczywiście mogę się mylić.
Dobra bede w domu to sprawdze tego uzytkownika, natomiast to pewnie jakis blad zwiazany z systemem nie sprzetem? To nie moj komputer dlatego bardziej ubogo z wiedza na jego temat, ale mam nadzieje ze to wystarczy do rozwiazania problemu. Teraz pytanie czym moze byc spowodowany ten priblem?
[quote=“WODZU, post:7, topic:544510, full:true”]
Czy przypadkiem laptop nie został przełączony jakimś skrótem klawiszowym na wyjście zewnętrznego monitora? Zniknięcie obrazu po zalogowaniu mogłoby na to wskazywać. Oczywiście mogę się mylić.
W jaki sposob moge to zweryfikowac? Podlaczenie przez ktores z wejsc niezaleznie od odbiornika powinno pomoc mi zweryfikowac problem?
Dodam tylko ze nic nie jest podlaczone do kompa, zadna koncowka nie jest podpieta ktora moglaby przelaczyc ten obraz
Tak. Można spróbować podpiąć zewnętrzny monitor, choć dobrze byłoby przetestować każde z wyjść video.
Win 10 ma możliwość instalacji na pendrive. Nie działa to jakoś zabójczo ale do przetestowania starczy. Wyciągasz dysk i instalujesz win 10 na jakims penie 16gb. Jak ekran będzie ok to wina systemu, jeśli nie to coś sprzętowo
Instrukcje jak zainstalować win 10 na penie powinieneś znaleźć na necie. Jeśli będzie problem mogę podpowiedzieć
Dobra, jak bede w domu na pewno spobuje kazdej z opcji
Udało odpalić sie komputer w trybie awaryjny, ale jak najeżdżam na pasek menu start to cały czas kręci
Zacinka nic sie nie da zrobic w trybie awaryjnym
Najlepiej byłoby wyjąć dysk twardy i sprawdzić pod innym komputerem dane SMART dysku.
Jaki to model lapka ?
Mam ten sam problem, naprawdę mam nadzieję, że twoje porady pomogą.Naprawdę potrzebuję tej pomocy, mam pewne problemy ze zdrowiem i spędzałem czas pharmacy reviews , ale tutaj z wami czuję się znacznie lepiej i uwielbiam spędzać czas znajdując coś nowego!
No wlasnie zeby go wyjac to nie jest takie latwe, bo trzeba rozkrecic caly tyl. Nie jest pod ta klapka na jedna srobke ;( dell inspiren nxxxx
Nie musisz wyciągać dysku. Istnieje cała masa bootowalnych zestawów diagnostycznych. Hirens Boot CD, Ultimate BCD, strelec:
Odczyt SMART programami DOS - MHDD, HDAT2, ViVard
Pod win CDI, Victoria 4.46, Victoria 4.47, HD Tune
winPE 8; 8,1; 10 - gdy bootowalny pen należy dograć w oddzielnym katalogu CDI, Victoria 4.46, Victoria 4.47 i z niego uruchamiać.