Witam, gdy włączam komputer i się zaloguję zamiast pulpitu mam czarny ekran z kursorem, fast boota mam wyłączonego, skróty klawiszowe do np menedżera działają. Proszę o pomoc.
Czy gdy otworzysz menedżer zadań i z „prawokliku” na Eksploratorze Windows otworzysz menu i wybierzesz Uruchom ponownie, pulpit startuje?
Tak, próbowałem tego. Spróbowałem zakończyć zadanie „eksplator Windows” i uruchomić jeszcze raz polecenie explorer.exe
To może być wszystko. Od plików systemowych po sterowniki.
Obejrzyj ten filmik. Moze w czymś pomoze.
Sterowniki = pliki systemowe kolego…
Typowe czepialstwo. No i nie kolego.
Masz wiedze to pomóż @MatekGembala . Nie masz to się nie wymądrzaj.
Załóżmy że jest jak mówisz. To mam zatem pytanko: dlaczego pliki sterowników lądują w Windows\System32
?
Jakimś dziwnym trafem w razie problemów, rozróżniamy te wynikające z wadliwie działających plików systemowych od tych powodowanych przez sterowniki i jednak trochę inaczej podchodzimy do ich naprawy. Dlatego jedne nazywamy systemowymi a inne sterownikami co nie znaczy ze razem nie stanowią całości. Robimy to dla wygody by nie zadawać głupich pytań typu, co ktoś miał na myśli pisząc „pliki systemowe”. Dlatego też korzystamy z nazwy „usługi”.
I tu pełna zgoda…
Dzięki, spróbuję
Trudno by jej nie było skoro jest pewna różnica pomiędzy plikiem systemowym a plikiem systemu