Po zamontowaniu dysku SSD komputer nie widzi dysku HDD

Witam. Mam problem z komputerem, postanowiłem zamontować do mojego komputera dysk SSD NVME ale po zamontowaniu dysku i zainstalowaniu na nim systemu Windows 10 PRO zauważyłem że komputer przestał wykrywać jeden z dwóch zamontowanych dysków HDD. Komputer przestał wykrywać dysk na którym przedtem był zainstalowany system Windows 10. Usunąłem partycje systemowe z tego dysku przez instalator windowsa jednak to nie rozwiązało problemu, dysk nie jest wykrywany ani w biosie ani w systemie. Gdy wyciągnę dysk SSD, Komputer poprawnie wykrywa oba dyski HDD tylko po zamontowaniu dysku SSD przestaje wykrywać jeden z nich. Jak mogę rozwiązać ten problem?

Specyfikacja
CPU: AMD Ryzen 5 2600
RAM: 8GB DDR4 3200MHz Viper w dwóch kościach po 4GB (Dual Channel)
GPU: Geforce GTX 1060 6GB
MOBO: MSI B450 Tomahawk MAX II
PSU: ThermalTake SmartSE 530W
SSD: Samsung 970 EVO 1TB
HDD: Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB (Ten dysk jest ciągle prawidłowo wykrywany)
WD10EZEX 1TB (Na tym dysku był zainstalowany poprzednio system i to on nie jest wykrywany po montażu dysku SSD)

Z góry dzięki za pomoc :slight_smile:

SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot.

1 polubienie

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.