Witam, mam problem od jakiegoś czasu znikają mi pobierane pliki z internetu, to znaczy widzę jak się pobiera i tuż po zakończeniu pobieranie plik znika, co jest grane
Nic nie znika tylko nie umiesz ich odszukać a wszystko jest ustawione w konfiguracji programu, którym te pliki pobierasz. Za pomocą jakiej przeglądarki pobierasz?
Używam Mozilla Firefox 3,6. w ustawieniach pobierane pliki mam ustawione powinny mi się zapisywać w pobierane i tam są lecz tylko przez chwilę na czas pobierania i z chwilą zakończenia pobierania znika
1 sposób: Narzędzia - Opcje - Ogólne - Pobierani e i tu masz wszystko ładnie opisane.
2 sposób: Naciśnij CTRL + J - otworzy się okno pobierania w którym będziesz widział pobrany plik. Kliknij na jego nazwie prawym klawiszem myszki i wybierz " Otwórz folder zawierający" lub kliknij na ten wpis to uruchomisz pobrany plik.
No tak tyle to ja wiem a pliki jak znikały tak znikają, tak jak opisałem w opcjach Firefox-a mam ustawione zapisywanie pobieranych plików w POBIERANE i tam też są te pliki lecz tylko przez czas pobierania i po zakończeniu pobierania plik znika.
co ściągasz ? skąd ściągasz ?
po mojemu tam są wirusy i twój antywirus je (na szczęście Twoje) w pzdu… kasuje
Ściągam różnie, ostatnio “dobre programy” i znikało wszystko po pobraniu, mam zainstalowanego antywirusa KIS9.0.0.736 i nawet gdy jest wyłączony też pliki znikają
A ty wiesz najlepiej…
ratelkris , spróbuj pobrać plik za pomocą innej przeglądarki np. Internet Explorer. Jeśli wszystko będzie dobrze to zrób kopię zapasową zakładek i przeinstaluj Firefoksa, usuwając wszystkie pozostałości po nim.
Już chyba doszedłem jaka jest przyczyna , do tej pory używałem kis2009 a teraz kis 2010 i tu jest wina bo kis mi to wszystko blokuje i osuwa, jak to zmienić , czy możecie mi pomóc z ustawieniami Kis2010
Dzięki wielkie"Chillout" to było to i pomogło.
– Dodane 13.02.2010 (So) 12:09 –
Za wcześnie się cieszyłem, to nie jest jednak wina antywirusa. Całkowicie odinstalowałem KISa i też pliki znikają zaraz po zakończeniu ściągania
KIS 2010 posiada piaskownicę i ściągane pliki mogą być do niej przenoszone. Stąd zjawisko znikania pobranych plików. Sprawdź, czy na dysku nie ma folderu piaskownicy (po deinstalacji programów anty pozostaje wiele śmieci w systemie).
Nic nie znalazłem, żadne pozostałości po KIs, wszystko zostało usunięte.
– Dodane 14.02.2010 (N) 0:58 –
Witam ponownie , po sporym główkowaniu doszedłem do tego iż to nie antywirus ani też przeglądarka nie są odpowiedzialne za usuwanie i blokowanie pobierania plików. Odinstalowałem antywirusa oraz przeglądarkę Firefox i chciałem coś pobrać przez IE i podobna sytuacja, nie mam pewności ale wydaje mi się że zaczęło tak się dziać kiedy wgrałem SP3 do systemu. Czy to może być powodem. Proszę o radę co mogę w tej sytuacji zrobić , jakieś konkretne rady.