Witam
Od kilku dni walczę z problemem pobierania aplikacji ze sklepu Google Play. Po wejściu do sklepu i wybraniu aplikacji pisze że pobiera ale nic nie robi. Próbowałem metod z czyszczeniem pamięci sklepu, zmianą daty telefonu, usuwaniem konta Google, przywracaniem ustawień fabrycznych telefonu i nic nie pomogło. Próbowałem restartować router WiFi, zmieniać na inny i też nic. Problem istnieje także na tablecie.
Co ciekawe gdy skorzystam z WiFi u rodziców to wszystko działa poprawnie. Rozmawiałem także z dostawcą Internetu i zmienił mój adres IP i dalej nie pobiera aplikacji.
Jaka może być przyczyna braku możliwości pobierania aplikacji? Jakieś sugestie od Was, bo mi się pomysły wyczerpały.
A zaakceptowałeś nowe warunki usług Google ? I czy wchodząc na sklep play miałeś komunikat o dodaniu karty kredytowej ? Jeżeli nie chcesz, poniżej jest wtedy opcja nie teraz lub nie dziękuję. Może któreś z tych rzeczy po prostu blokuje sklep.
Odinstalowałem ostatnią aktualizację sklepu - powróciłem do starszej wersji i nie pomogło. Nowe warunki Google są zaakceptowane i sklep skonfigurowany- inaczej na innym WiFi nie działałoby.
Czyli rozumiem, że ogólnie działa na innym telefonie, a blokuje tylko na tym konkretnie. Ja bym spróbował przez chrome usunąć całą aktywność wszystkie usługi i cały okres oraz całą historię w chrome jako wszystko. I spróbować potem odpalić play po usunięciu konta google z telefonu i ponownym zalogowaniu się, ale po wejściu w sklep i tam wpisanie swoich danych. Może to pomoże.
U mnie na Wifi nie działa pobieranie aplikacji ze sklepu i na telefonie i na tablecie. Gdy zabrałem i podpiąłem telefon do innej sieci WiFi to wszystko działa. Dodatkowo założyłem całkiem nowe konto gmail i także nie pomaga. Może coś blokuje od strony dostawy Internetu? W poniedziałek pójdę pożyczyć od nich inny router (innej firmy) i zobaczę jaki odniesie to efekt.
Od paru dni posiadam ten sam problem, gdy naciskam aby cos pobrać, wyskakuje pobieranie… i to by było na tyle dodam że pobieralem przez wifi, na pakiecie normalnie pobiera… próbowałem już chyba wszystkiego i nie wiem co moze byc przyczyną
Spróbuj w telefonie, gdzie jest reset ustawień fabrycznych, opcji która nazywa resetowanie ustawień sieciowych. Obie opcje powinny być w zaawansowanych. Jak sieciowe nie pomogą, to oczyść dane aplikacji w zakładce aplikacje i konkretna aplikacja.
Witam, udało sie komuś rozwiązać ten problem ? mam to samo od paru tygodni. Ustawienia fabryczne pomagają ale tylko na 1 maks 2 dni
Miałem to kiedyś na andku 5, to jest jakiś bug, ale robiłem tak. Kliknąłem na apke pobierała się ale nie instalowała, wychodziłem z play, czesalem z ostatnich, wchodziłem ponownie w sklep play i zatrybialo
Nie rozumiem dokładnie co robiłeś. Czesałeś?
Wymieniłem. Model telefonu na inny i to samo z tym samym kontem. W tej chwili usunąłem wszystko i założyłem nowe konto. Puki co działa. Wystarczy aby tydzień wytrzymało i już będzie dobrze. Może nie miałem. Jakiś zgód potwierdzonych. Nie mam pojęcia. Pisałem na support mojego telefonu i nie pomogli. Do google nie da się dobić. Każdy ich maila odsyła do automatu
Może ban?
A tak na poważnie, to różne rzeczy dzieją się z Google Play. TGeż tak miałem, ale przez jeden dzień tylko