na samym początku chciałbym zaznaczyć że jestem totalnym laikiem w tych sprawach
Otóż: chciałem pobrać dane ze stronki i wyświetlać na innej w tym celu wyszukałem taki plik php to uzupełnienia (ja nazwałem go ilemysz.php):
<pre><?php
require('simple_html_dom.php');
/*
Klasa .nazwaklasy
ID #nazwaid
tag img
klasa + name .nazwaklasy[name='nazwa']
*/
$html = file_get_html("link do strony");
$info['nazwa'] = $html->find(".panel-title",0)->title;
print_r($info);
?>
Oraz bibliotekę czy jak to się zwie: simple_html_dom
Gdy wszystko uzupełnię w tym pliku i spróbuje uruchomić otrzymuje błąd:
Warning: file_get_contents(link strony z która się łączę) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Connection refused in /virtual/p/a/moja strona/simple_html_dom.php on line 75
Fatal error: Call to a member function find() on a non-object in /virtual/p/a/moja strona/ilemysz.php on line 19
Ten skrypt służy do wczytywania strony HTML która jest zapisana w pliku na Twoim serwerze, a nie do pobierania strony z adresu. Chyba że źle zinterpretowałem kod - jestem zmęczony więc jest to możliwe.
Poza tym masz napisane
Takie pobranie strony z adresu url musisz zrobić za pomocą np curla.
Jeszcze raz dzisiaj na spokojnie to ogarnąłem, u mnie powiem szczerze jako tako działa, a przynajmniej pobiera stronę. Jest jeden warunek w adresie musisz mieć http:// inaczej biblioteka uzna że czytasz z pliku.
Jeśli nadal jest problem to spróbuj użyć jeszcze urlencode() na url’u.
Ogólnie masz jeszcze błąd bo odwołujesz się do atrybutu title na obiekcie zwracanym przez metodę find, tyle tylko że obiekt ten nie posiada takiego atrybutu.