Czesc.
Mam problem z pobieranie w firefox. Pliki sciągam z popularnych serwisów typu “share”. Losowo zrywa sciaganie - nie powiodlo sie. Malwarebytes Anti-Malware i adwcleaner_6.043 nie znajduja zadnych nieprawidlowosci.
prosze o pomoc
Spróbuj zainstalować DownThemAll jako menadżer pobierania, ma kilka ciekawych możliwości jak pobieranie w kilku (maks 10) wątkach, wznawianie pobieranego pliku etc.
Niestesty nic to nie dalo. Ani wylaczenie antywira ani wylaczenie blokowania niebezpiecznych i podejrzanych treści. Podobne ekscesy dzieja sie w IE chociaz nie na taka skale, raz na jakis czas da sie cos sciagnac
A coś takiego jest jak tuneup? Jakieś noscript? Może adfender z ustawieniami skanowania p2p?
Czasem wyłączenie antywira nie pomaga - trzeba mu znaleźć w ustawieniach skanowanie https i to odznaczyć.
Antywir nie miesza tu bo na drugim kompie z tym samym sciaga az milo.Nie wiem co to tunepu, noscript ani adfender. W sprawach komputerowych i sieci jestem prawie zielony. Prosze o rozwiniecie mysli.
To dodatki i programy, które mogą mieszać podczas pobierania plików. Rozumiem, że takich nie masz.
Kliknij pomoc w firefoxie i w uruchom z wylączonymi dodatkami. To przeniesie Ciebie do trybu awaryjnego firefoxa. Po uruchomieniu w trybie awaryjnym spróbuj coś pobrać.
Nie mam tych dodatkow. Tryb awaryjny nie pomogl. Dalej dzieje sie to samo
Edit: to chyba tyczy sie bardziej Windy niz firefoxa bo na IE tez sa problemy
Zacznij od najbardziej podejrzanego - odinstaluj 360 total security. Tylko on wszędzie siedzi tak, jak i java. Tak, jak wyłączenie javy w dodatkach nic nie daje, gdy zdarzają się błędy, bo wyłączona w przeglądarkach, a aplety javy działają. Wtedy trzeba odinstalować javę i ponownie zainstalować. To będzie drugie, jeśli przeinstalowanie av nic nie zmieni.