Pobieranie stron ASP.NET (program - poszukuję)


(Łukasz14) #1

Witam! Poszukuję programu do pobierania stron www napisanych w ASP.NET, na stronie trzeba się zalogować i chcem pobrać zawartość strony jużpo zalogowaniu. Zna ktoś taki program oferujący takie możliwości??


(Krzkaczor) #2

Oczywiście że takiego programu nie ma. ASP.net działa na podobnej zasadzie jak PHP, kod jest parsowany przez serwer i user otrzymuje kod html. A jeżeli chodzi o ściągnięcie html (plik sparsowany) to plik->zapisz :wink:


(Łukasz14) #3

SyntaxError , wiem jak się zapisuje html :wink:

A czy idzie chociaż samą grafikę ściągnąć na dysk?


(Krzkaczor) #4

Noo tak dajesz: Plik -> zapisz stronę jako i nic nie zmieniasz na dole i powinieneś mieć hate emele wraz z grafikami :slight_smile:


(Łukasz14) #5

SyntaxError , jak tak robię to zapisuje mi się sam dokument HTML bez grafiki i jeszcze kodowanie jest źle ustwione bo nie odczytuje polskich znaków specjalnych.


(Krzkaczor) #6

http://www.download.net.pl/c53/Pobieranie-stron-WWW/


(Łukasz14) #7

SyntaxError ,a mógłbyś podać mi jedną nazwę programu, który mi pomoże, bo tam jest ich pełno :]


(Krzkaczor) #8

Nie wiem który będzie dobry, poczytaj opisy i się dowiesz :stuck_out_tongue:


(Łukasz14) #9

SyntaxError , czytałem właśnie, ale nie wiem, który pobiera strony ASP.NET...


(Krzkaczor) #10

Ehh nie pobierasz ASP tylko zwykły HTML wraz z obrazkami i CSS. Pewnie każdy to zrobi :roll:


(Łukasz14) #11

SyntaxError , właśnie testowałem 6 programów z tamtego linka i żaden mi nie pobrał plików HTML, obrazków i CSS ze strony...

Pobierało mi tylko adres strony do logowania ;/


(Krzkaczor) #12

No a na pewno byłeś zalogowany? Hmm może spróbuj jeszcze IE pobrać to (ofc jak się zalogujesz).


(Łukasz14) #13

SyntaxError , tak byłem zalogowany. A co do IE to nie idzie zrobić zapisz jako, tzn. jak to zrobię to nie koduje mi polskich znaków i nie pobiera grafiki.