Poblem przy otwieranku dysków lokalnych (c,e,f)


(Smiglersson21) #1

Witam. Jakiś miesiąc temu zakupiłem nowy sprzęt. Po tygodniu zainstalowałem na nim Avasta i od razu wyszukał mi wirusy. Usunięcie ich nic nie dało,gdyż wciąż powracały.

Musiałem wykonać formata,usunął on wirusy,lecz zostawił jedną denerwującą co by tu nie mówić sprawę,mianowicie,gdy próbuje otworzyć jakikolwiek dysk lokalny(twardy) wyskakuje mi polecenie "Otwórz za pomocą" i dyski muszę otwierać po przez opcję "eksploruj". Jak można się domyślić jest to strasznie denerwujące.. :slight_smile:

Poniżej załączam logi z OTL :

http://wklej.org/id/470060/ -> OTL.txt

http://wklej.org/id/470062/ -> Extras.txt

Gdzieś wyczytałem,że można to w inny sposób naprawić,ale wolę mieć sprawdzone logi,by uniknąć następnych błędów.

Raz mi już pomogliście,liczę,że znów się nie zawiodę :slight_smile:

Pozdrawiam.

Adam.


(Acorus) #2

Użyj USBFix USBFix-http://www.teamxscript.org/usbfixTelechargement.html

z funkcji Deletion.Pokaż z niego log.


(Smiglersson21) #3

http://wklej.org/id/470076/

Po wykonaniu tej akcji problem został rozwiązany,ale jednak prosiłbym o sprawdzenie mego loga.


(Acorus) #4

Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.Po czyszczeniu w OTL użyj opcji Sprzątanie a w USBFix Uninstall.Wskazane aktualizacje:Serwice Pack 3 i Int.Exp.8


(Smiglersson21) #5

Internet Explorer jest przeze mnie w ogóle nie używany..

A co do Service Pack,jeżeli mam zainstalowany na komputerze wygląd z VIsty,to robi jakąś różnice? Bo przyzwyczaiłem się już do wyglądu paska i ikon Visty :slight_smile:

Pozdrawiam i dziękuje zarazem.


(Acorus) #6

To niema znaczenia.Kwestia bezpieczeństwa.Service Pack nie zmienia wyglądu a z Int.Exp.korzystają inne aplikacje-jest bardzo ważną częścią systemu.


(wosmar) #7

Był już kiedyś podobny temat:

nie-mozna-otworzyc-partycji-t375671.html


(Acorus) #8

To już nieaktualne.Mamy lepsze narzędzia.