Witam. Posiadam internet LTE i korzystam z modemu D LINK DWR 921.
Posiadam dwie drukarki: Canon MG2950 oraz [HP LaserJet Pro MFP M125nw.
Przy obu drukarkach gdy łączę się z punktem dostępu przez WPS nagle rozłącza mi połączenie sieciowe (korzystam z WIFI na PC) i pojawia się komunikat:
“Część informacji zmieniła się od czasu ostatniego połączenia. Aby zakończyć konfigurowanie połączenia potrzebujemy dodatkowych informacji”. I jest miejsce na wprowadzenie klucza zabezpieczeń sieciowych. Wprowadzam i nic. Błędny klucz.
Dodam, że korzystam z Windows 10 i problem ten sam jest przy HP i przy Canon. Pomaga tylko reset routera.
Miałem ten router i z drukarką Samsung M2022W były ciagle cyrki z WiFi i tą drukarką. Co 15 minut drukarka traciła połączenie z routerem. Pomogła zmiana routera. Najpierw dany przez T-Mobile Huawei B528, a ostatecznie Asus 4G-AC68U.
Może tez drukarka mieć słaby zasięg. Jak stoi przy routerze tez rozłącza?
Inaczej. Mam połączony PC poprzez WiFi z routerem. W momencie kiedy drukarka połączy się przez WPS z routerem automatycznie rozłącza mi połączenie WiFi. I gdy chce się połączyć pojawia się komunikat który zacytowałem.
Uruchomiłem drugi router Huawei B525 i teraz nie mogę z drukarką przez WPS połączyć. ■■■
Jedyne i słuszne rozwiązanie to jednak połączenie bezprzewodowe przy użyciu kabla USB. Temat do zamknięcia.
Jak można podłączyć bezprzewodowo kablem??
Trzeba kupić bezprzewodowy kabel USB wireless
Przez ostatnie 3 lata przetestowałem kilka kombinacji router plus modem LTE na USB i tyle ile cyrkó∑ z tym miałęm to nikomu nie polecę to jest dla ludzi, którzy siedza w domu i chca się bawić, jak coś przerwie dochodzić czemu, wina routera czy modemu. Lepiej kupić router przenośny lub taki co podałem, a jak kogoś męczy jego wyciąganie to już psychiatra potrzebny.
Ja drukarki ZAWSZE podłączam kablem
ps. miałem na myśli to: https://www.everythingusb.com/cables-unlimited-wireless-usb-adapter-kit-15823.html
Moja Samsung M2022W z Asus 4G-AC68U przez WiFi działa bez zająknięcia, ale z innymi huawei czy D-Link, już nie wspominając o TP-Linku ciągle jakieś cyrki.
Inaczej. Połączenie wifi skonfigurowałem za pomocą kabla USB.
Temat do zamknięcia.