Witam!
Ostatnio na moim nowym S20 FE 5G bawię się AR i naściągałem dodatkowych elementów, bo chcę zrobić film na YT o tych funkcjach. Wśród tych elementów są: maski na twarz AR, ubrania, stroje itd. Jak tego i czy w ogóle da się tego pozbyć lub pousuwać wybrane elementy z telefonu? Na przykład pobrałem pakiet masek Disney’a i jak to mogę wywalić? Czyściłem dane aplikacji “Strefa AR”, “AR Doodle”, “lk. AR” (w sumie: co oznacza skrót “lk.”)? Poza tym czyściłem dane edytora emoji i kilku innych aplikacji i nic - te maski disney’a pozostały. Czyżby był konieczny Factory Reset? A może te pliki nie zajmują po 15 MB każdy i to po prostu olać?
Z góry dzięki
Sprawdź czy te maski to nie są jako osobna aplikacja traktowane, wtedy szukaj na liście zainstalowanych aplikacji.
Bardzo opcjonalnie wyczyść pamięć aplikacji “apart” / “obiektyw Google” czy co tam to nakłada elementy na obraz z kamery (niby nawet można symulować posiadanie lodówki w pomieszczeniu…).
że też nie dodali zakładki “Pobrane”.
Tak może być, że osobna aplikacja z Galaxy Store, tylko jak ta maska z Myszką Micky czy Goofie się nazywa…
Jak nie wytrzymam, to zrobię FR i tyle, ale to w ostateczności.
Jak nie pobierają się jako pakiet to może to tylko funkcjonalność jako kawałek aplikacji.
Szukaj może opcji cofania “subskrypcji” jak do modów z warsztatu Steam.
No przecież musi być opcja usunięcia, no nie?
Haha! Wszystko jest, tylko trzeba poszukać
Jak to wywalić? Maski usuwamy tak:
- wchodzimy do Strefy AR
- klikamy na “Aparat Emoji AR” (to pierwsze)
- Klikamy na zębatkę na górze po lewej
- klikamy na “Zarządzaj Emoji”
- Zaznaczamy to, co chesz usunąć i klikamy “Usuń”.
Ubrania i dodatki do Emoji AR usuwamy tak:
- Otwieramy Strefę AR
- Klikamy na “AR Emoji Studio”
- klikamy na ikonkę ubranka (tą po prawej pod postacią, by uruchomić edytowanioe)
- Klikamy na menu po prawj (obok przycisku “zapisz”
- Klikamy na “Kupione elementy”
- Wybieramy co chcemy usunąć i klikamy “Usuń”.
Po kłopocie
[EDIT]
Usunąłem tą Myszkę Micky, ale gdzie mogę ją znaleźć i pobrać ponownie na potrzeby jutrzejszego filmu?
Znalazłem, ale niby nie jest zgodna z S20 FE 5G.
Link:
Mickey Mouse & Friends AR Emoji (samsung.com)