Chcę pobrać grę (Need For Speed Carbon) z pewnej strony internetowej, gdyż już kawał czasu temu zdarzyło mi się, cóż, zgubić nośnik DVD zawierający wspomniany produkt. Tą grę mam jeszcze w kopii na PS2, lecz w interesuje mnie jedynie egzemplarz na PC. Czy będzie to zgodne z prawem?
Z tego co się orientuje to NFS’y mają kody CD-KEY, do aktywacji. Jeśli nie zgubiłeś tego kodu i aktywujesz nim pobraną grę - jest to tak jakbyś użył swojej płyty DVD, CD-Key to dowód że kupiłeś tą grę. Dodatkowo program od EA - Origin posiada możliwość aktywacji tego kodu i pobrania przez ten program tej gry prosto od EA. Na twoim miejscu spróbowałbym wpierw Originem od EA.
CD-keya również nie posiadam, był w zaginionym opakowaniu z grą. Cóż, czułbym się oszukany jeśli po utracie nośnika i posiadanie kopii na innej platformie nie mógłbym po prostu sobie pobrać gry. Cały czas czekam na wypowiedzi innych osób
Bez sensu jest kupowanie trzeci raz tej samej gry. Nie chodzę do pracy i chcę wydawać pieniądze na coś innego. Gra to nie wygrana, cd-key to nie kupon.
Dalsza dyskusja nie ma sensu - ściągając grę do której nie masz klucza jest piractwem jak już kilka osób ci powiedziało. Chyba nie oczekujesz że ktoś powie inaczej ?