Mam do was pytanie. Na laptopie mem 7 HP, ale kurde chyba jest, źle zainstalowana, albo jakaś wadliwa wersja. Aplikacje dość długa startują, i sam windows z 1.30 min się ładuje…choć w kompie jest ład i porządek! więc tylko format przychodzi mi do głowy…
Chce wywalić tego windowsa i wgrać czystego. Ale czy mogę ciągnąć obraz 7 HP (mam taką właśnie wersję x64) i zarejestrować go numerem na odwrocie laptopa legalnie?? Płaci się chyba za klucz a nie za nośnik…
Najlepiej jak pójdziesz do kolegi i pożyczysz nośnik z 7 HP x64 i zainstalujesz. Może się wtedy nie aktywować, i trzeba dzwonić na infolinię MS. Wszystko jest legalne i możesz tak zrobić. Tylko nośnik musi być ( nie grzebany )
Na pewno ma tylko reinstalacja z recovery to nic innego jak system z całym syfem od producenta. Różne triale, demka. Programy które woogóle się nie używa i pięknie potrafią zamulić kompa. Wiec najlepiej czysty system plus sterowniki
Zazwyczaj wersja która mamy na Recovery jest aktywowana zbiorowym kluczem OEM a nie tym który ma się na nalepce. Pożyczenie od kumpla płyty instalacyjnej, zainstalowanie systemu BEZ WPISYWANIA CD-KEYa (ale wybierając odpowiednią wersję podczas instalacji) i podanie klucze dopiero podczas internetowej aktywacji Wina już po instalacji załatwi sprawę i będzie legalne no bo instalujesz system z oryginalnego nośnika i aktywujesz ORYGINALNYM ZAKUPIONYM PRZEZ SIEBIE kluczem.
Właśnie nie mam od kogo pożyczyć płytkę… Dlatego się pytałem skąd (i legalnie) można pobrać 7… Aaa o co chodzi z tą aktywacją przez telefon?? jest to jakiś automat?