Podano cudze dane w gejanonse

Ktoś zrobił głupi dowcip, zamieścił ogłoszenia razem ze zdjęciami i prywatnymi danymi wbrew regulaminowi. Wysyłałem maile do admina ów serwisu z wyjaśnieniem tej nieprzyjemnej sytuacji oraz prośbą o usunięcie tych kilku konkretnych ogłoszeń. Administrator jednak ignoruje moje maile umieszczając mój adres na czarnej liście.

Co mogę zrobić z tym problemem??

Jeśli administrator serwisu ignoruje Cie to możesz zgłosić tą sytuacje do odpowiednich organów.

Dzięki za rade ale nie wiem gdzie to zgłosić (nie licząc komisariatu policji).

Nie jestem zbyt obyty w takich sytuacjach. Myślałem, że jest jakaś inna możliwość pozbycia się tego problemu.

petro ma św. rację a ty się dobrze domyślasz, zgłoś to nie tyle do komisariatu (bo zostaniesz potraktowany per noga) tylko zgłoś to do prokuratury - opisz cała sytuację dołącz wydruki wysłanych e-mili do admina. Nasze prawo zapewnia ci odpowiedź na twoje zgłoszenie popełnienia przestępstwa w ciągu 30 dni w praktyce (45). Gwarantuję błyskawiczną reakcję admina :slight_smile: .

w każdym większym mieście ( chyba w urzędach Miasta) jest osoba która zajmuje się ochroną danych osobowych, zgłoś tam ten problem i oni już Cię pokierują… łamanie ustawy o ochronie danych osobowych jest karane więc nie powinien nikt tobie robić łaski, a dodatkowo założyć sprawe o zniesławienie z powództwa cywilnego i możesz dostać ładną kaske…