Podczas ładowania systemu mruga ekran


(tacyer) #1

Witam!

Mam nieszczęsnego ATI Radeon HD 2600 Pro 256Mb DDRII 128bit próbowałem wielu sterowników catalyst i zawsze były błędy albo wogule sie nie dało zainstalować. Ściągnąłem ati omega driver i zainstalowałem, przy instalacji wyświetliła się jakaś ramka z podpisami cyfrowymi czy jakoś tak i dwa przyciski: Mimo to kontynuuj(co zresztą dałem) oraz ZATRZYMAJ instalacje. Potem wszystko się zainstalowało, restart i przy zalogowaniu wrugał mi ekran na czarno, szaro i tak przez jakieś 2-3 minuty a potem się ustabilizowuje. Co to może być? Po ustawienu roździelczości i częstotliwości odźwierzania zauwarzyłem że podczas przesuwania okien są widoczne efekty przejścia, jak równierz przy przerwijaniu stron. Zrobiłem testy directx i przy załadce Ekran mam tylko opcje testowania Modułu DirectxDraw wszystko inne jest niedostępne. Może to jest przyczyna tej słabej grafiki? Oto komunikat jaki jest w logu:

Plik ati2dvag.dll nie jest podpisany cyfrowo, co oznacza, że nie był on przetestowany przez Laboratoria jakości sprzętu Microsoft Windows (WHQL). Możesz uzyskać sterownik z logo WHQL od producenta urządzenia sprzętowego.

Aby przetestować funkcje modułu DirectDraw, kliknij powyżej przycisk „Testuj moduł DirectDraw”.

Funkcje modułu Direct3D są nieodstępne. Należy sprawdzić, czy jest to najnowsza wersji sterownika od producenta sprzętu.

Czy można temu jakoś zaradzić? Mam zasilacz Fell 500W oraz Win XP HE SP2


(Ciupa Michal) #2

Dwa podobne tematy (ten sam problem)

viewtopic.php?f=19&t=249981

viewtopic.php?f=19&t=219047&start=0&st=0&sk=t&sd=a

o jeszcze jeden:

viewtopic.php?f=19&t=250182


(tacyer) #3

Dzięki tylko że nie na tym polega mój problem bo mi nie wyskakuje niebieski ekran z błędem windows! Mysle że jest tu cos ze sterami, jaki znacie program do dokładnego testowania grafy? Może on by cos pomógł? Albo jak załączyć tamte pcje w DirectX'ie?