Tak o 20 za czołem tesetowanie i rano wyskoczyl mi błąd :Komputer został nieoczekiwanie uruchomiony ponownie lub napotkał nieoczekiwany błąd. Nie można kontynuować instalacji systemu Windows. Aby zainstalować system Windows kliknij przycisk OK w celu ponownego uruchomienia komputera, a następnie ponownie uruchom.
A potem zrobiłem według tej porady
Jesli wam sie wyswietli ten komunikat nacisnijcie SHIFT+F10 otworzy sie wiersz polecen …wystarczy wpisac regedit i nacisnac enter otworzy sie kolejne okno wybieracie HKLocalmachine/SYSTEM/SETUP/STATUS/childcompletion i klikacie na setup.exe zamieniacie 1 na 3 enter i po sprawie komputer uruchomi sie ponownie i problem zniknie.
Ale teraz mi się wyłącza i włącza cały czas i nw co robić.
nie jestem pewny o co mu chodzi przez ten styl pisania, ale tu chyba chodzi o instalkę windowsa lub resetowanie go do ustawień fabrycznych, a nie o zwykłą aktualizację. Pewnie w trakcie prąd szlag trafił i się popsuło.
Iść do znajomego który ma sprawny komputer i pobrać obraz windows 10 ze strony microsoft.
Następnie nagrywasz obraz na pendrive, wpinasz do swojego komputera i postępujesz zgodnie ze wskazówkami wyświetlanymi na ekranie.
Jak prąd, to tylko wywołać bios i zbootować gparted obraz iso? Usunąć partycje wsie, i utworzyć nową i sformatować w systemie plików. Bo jak prąd, to poszedł rozruchowy. Naprawianie MBR, to może nie wyjść, skoro nawet nie wiemy jaki to komputer. Potem na czysto zainstalować najnowszą wersję dziesiątki jaką ma i też z pendrive zbotować.