Mam problem z wyświetlaniem się miniatur. Pokazuje miniatury plików graficznych i video. Brak jest natomiast (co mi bardzo przeszkadza w pracy) plików .cdr, .cpt, .pdf. Szczerze mówiąc to nie wiem co jest grane bo próbowałem już wiele rzeczy z różnych stron i nic nie pomaga. Może ktoś pomoże?
pliki CDR i CPT - zainstaluj CorelDRAW w wersji X5 i problem zniknie
pliki PDF - zainstaluj Adobe Reader.
Problem zniknie
muszę powiedzieć, że jesteś cholernie zabawny… jakby to bylo takie proste…
Corela mam oryginalnego X3 wiec nie będę ściągał “pirata” X5 bo w 13 też jest podgląd plików…
Adobe Reader zainstalowana najnowsza wersja…
Swoją drogą bardzo pomocne jest to forum… Trochę bardziej skomplikowany problem i co… cisza…
Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze Skoro wykluczamy błędne skojarzenia plików, to sądzę, że wyczyszczenie podglądu miniatur oraz podstawowe czyszczenie systemu za pomocą CCleaner może rozwiązać problem
Warto też wyczyścić cache ikon
pozdrawiam
ps. to nie miało być zabawne tylko praktyczne
Dzięki za odpowiedz ale może w skrócie wyjaśnisz jak to zrobić? CCleanerem zrobiłem czyszczenie ale nic nie pomogło a jak zrobić resztę?
Odkojarz PDF-y programem Unassoc i ponownie zakojarz poprzez programy domyślne.Jesli to się nie uda będziesz musiał czyścić cache ikon tj. usunąć plik iconcache.db z folderu
C:\Users\AppData\Local +restart.Jesli tych rozszerzeń z błędem jest więcej to od razu przejdź do resetowania cache ikon
Z miniaturami pdf w 64 bitowym Windowsie faktycznie jest problem i rozwiązania podane wyżej dowodzą że większość osób nie miała chyba z nimi do czynienia. Możesz spróbować tego sposobu:
http://www.pretentiousname.com/adobe_pdf_x64_fix/
Wiem że rozwiązanie to działało poprawnie z Adobe Readerem w wersji 9.x wydaje mi się że z 10 też powinno to zadziałać.
Dzięki za cynk! U mnie na Win 7 64x zadziałało i w końcu mam miniatury pdf’ów