Podkęcenie procesora Intel

Witam

Dostałam firmowy laptop Acer One z procesorem Intel Mobile Core 2 Solo,

Code name Penryn

2 MB pamieci

GPU Mobile Inte® 4 series express chip

1,3 GHz

Czxy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić i jakich jeszcze informacji do tego potrzeba?

Z góry bardzo dziękuje :wink:

Zadam proste pytanie, po co chcesz podkręcać procesor w laptopie? Chcesz aby laptop bardziej się przegrzewał?

Podkręcanie procesora w laptopie nie ma najmniejszego sensu, zysk będzie mało zauważalny a przysporzysz sobie tylko problemów z nadmiernym nagrzewaniem się sprzętu.

chodzi o to, że jak otwieram 3 lub 4 karty nawet z samym tekstem to laptop juz ciezko i długo pracuje a o grafice juz nie wspomne :confused: chcac właczyc jakakolwiek aplikacje internetowa to trwa to wieki :confused:

Na początek spróbuj zaktualizować sterowniki i zoptymalizować system, o ile jeszcze tego nie robiłaś.

Uporząduj autostart, wyłącz zbędne programy uruchamiane wraz ze startem systemu, oczyść system np. programem CCleaner, usuń zbędne punkty przywracania systemu i zdefragmentuj dysk.

Nie wiem ile pamięci ram posiadasz w laptopie, możesz warto zastanowić się nad dołożeniem pamięci o ile istnieje taka możliwość.

zaktualizowałam i wszystko wyczyściłam

ramu mam 2gb

No i? Tylko tyle masz do powiedzenia?

Wszystko już gra czy cały czas tak samo?

nadal ciężko chodzi :confused:

czarnuulka ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu. W celu dokonania zaleconej korekty proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.