Witam. Można podkręcić kartę GTX GeForce 1050 TI? teraz mam takie ustawienia.
Cześć. Tak.
Można, ale efekty będą mizerne. Jak zyskasz 2 FPS w grach to będzie sukces.
Zależy.
Nie chce mi się wchodzic szczegóły techniczne i sprawdzić po zegarach etc., czy mówimy o desktopie, czy lapku, ale na tym 1 z mizernym efektem podkręcisz, na laptopie zaś nawet nie zaczynaj.
A można zwiększyć ilość klatek na sekundę? mówimy o stacjonarnym komputerze.
Metodą prób i błędów, jak pisano niby 2 klatki może będzie więcej, czyli praktycznie nie warto.
Dzięki, a można jakoś zlikwidować szumy na obrazie HD? bo mam takie lekkie mrowienie.
Więcej Ci da obnizenie trzeciorzędnych opcji graficznych np. jakości cieni etc.
Tzn jakie szumy? kolorowe paski, czy smużenie? To moze byc i efekt monitora (matryca), przejściówek, jak i problemów z kartą…
Na obrazku HD tego nie ma tylko na video. Monitor mam podłączony kablem DVI-D
tj. problem jest z filmami z yt?
Raczej akceleracją sprzętową (by nie winić np. Adobe Premiere za wykwintne psucie filmów na renderze).
Na filmach w HD na yt też tak jest
Przesadzasz, z 7 FPS idzie zyskać, a 30 vs 37 FPS to jest jakaś różnica
A jak to uzyskać?
NV ma to swoje narzędzie experience, czy jakoś tak. Tam powinien być tryb auto oc, pamiętaj tylko o wyższym wykorzystaniu mocy i większej ilości ciepła (jeżeli masz na styk).
Ściągnij sobie program Gigabyte Xtreme Engine on najlepiej poradzi sobie ze „swoją” kartą w sprawie OC a nawet sam zaproponuje różne tryby dla konkretnego modelu a w trybie zaawansowanym jak umiesz podkręcisz sobie dokładnie sam.
A jest jakiś odszumiacz do kart NVIDIA?
Na GTX 1050 Ti? W życiu. Ta karta ma niewielki potencjał OC przez narzucone limity. Zresztą w większości wypadków po OC przestanie wyrabiać chłodzenie.
A ta karta będzie lepsza? NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti
Jest lepsza, ale szału nie ma. Lepiej celować w 1660 Super lub 1660 Ti, choć rynek gpu dzisiaj jest straszny, a ceny kosmiczne.