posiadam tą kartę od niedawna i chciałbym sie dowiedzieć o ile mógłbym ją bezpiecznie podkręcić .temat kieruję przede wszystkim do posiadaczy tej karty.
karta ma 400 core/1000 memory
tak aby sie zbyt nie grzała ,a osiągi były w miarę dobre jak na tę kartę
Mi tam stabilnie 3DMark’a03 przechodzi na takich ustawieniach jak mam w podpisie, ofkoz mogłaby na troszkę większych ale nie chciało mi się więcej bawić z tym, generalnie karta z default ~7000pkt po podkręceniu wyszła na ~10500pkt.
oki .no to ci powiem niezły z ciebie desperado puszczac to na takie takty. bez dodatkowego chłodzenia, ja niestety łapie arty na takich ustawieniach.u mnie bezpieczne ustawienia to 650/1600 po ciezkich bojach.moze na tetris 3d wystarczy.
ja mam na karcie takty 550/700(czyli 2x700=1400) i chodzi jak marzenie
ciekawe czy 600/1600 by poszła ja niestety mam za słaby zasilacz zeby walczyc tak z nią
wydajnosc w grach chyba podskoczy jak sie kreci procesor graficzny czyli ta pierwsza wartosc tylko czy jest sens krecic z 550 do 600 czy bedzie jakas odczuwalna różnica?? ale nie w 3dmarkach tylko w grach
ja dzisiaj sobie ustawiłem tą kartę 640 i 800MHz (1600) i pograłem trochę w Carbona na wysokich detalach (1024x768), temp. skoczyła na jakieś 54*C (ale wiatraczek miałem ustawiony na 50% obrotów)
przy próbie włączenia gry na rdzeniu 650MHz nie mogłem się nawet poruszać po menu…