Witam, chciałbym podkręci procesor w BIOSie lecz coś jest nie tak…
Wg EVEREST mogę miec
Maksymalna częstotliwość taktowania 3700 MHz
A jak podkręcę trochę to jak włączam komputer to wyświetla jakiś błąd i muszę zmienic z 2.2 do 2.0GHz i właśnie nie wiem co zrobic aby podkręcic chociaż do 3.0GHz.
Po podkręceniu procka jak włączam komputer to wyświetla informację o pamięci RAM i dalej nie idzie… jak resetuje to pisze abym zmienil ustawienia biosu na domyslne.
W tych googlach to prawie nic nie ma… ja bym chciał sie dowiedzieć tylko jak mam poustawiać w biosie różne opcje ponieważ jak podkręcę procka to mi się komp nie włącza bo coś jeszcze trzeba.
nie masz żadnego pojęcia w tym zakresie - to dlatego, nie czytasz poprzednich postów, nie umiesz używać google… nawet pewnie nie przeczytałeś tego artykułu - daruj sobie OC bo tylko uziemisz kompa…
Przeczytałem wszystkie poprzednie posty, przeczytałem ten artykuł i parę innych a nadal komp się nie włącza po podkręcaniu, nawet podkręciłem wszystko tak jak jakiś koleś z innego forum i mu działa a mi nie. W google to są różne rzeczy na temat podkręcania z przed paru lat a nie z czasów dzisiejszych.
to czytaj ze zrozumieniem, w artykule napisane jest wyraźnie że oryginalny bios umożliwia OC HT na poziomie 230Mhz… płyta wymaga uaktualnienia i dużo szczęścia… zaktualizuj bios.