Podkręcanie Procka Intel Core 2 Quad na używanej Płycie Głównej Ga-P35-DS3L

elcio,Witam mam problem z Podkręcaniem Procka Intel Core 2 Quad Q6600, na używanej płycie Głównej Ga-P35-DS3L, Próbowałem podkręcić na 3.25 Ghz, mm Windows 10, I na właściwościach pokazuje mi to, Podkręcam na 1.35v w Biosie, Bios Pokazuje wszystko Prawidłowo tylko nwm co się dzieje z systemem,

Podkręcony jest na równo 3.00 Ghz,

• Programy Diagnostyczne typu Hw Monitor pokazują że all spoko

Przed Aktualizacjami System pokazywał mi 3.25 Ghz, Po aktualizacjach systemu już, teraz pokazuje 2.67 Ghz
    I nwm z czym to ma problem czy z Płytą Główna, czy z Systemem Windows, Nagrywałem wiele razy od nowa system, ale to samo jest,
    chciałbym żeby mi pokazywał 3.25 Ghz, A Pokazuje 2.67 Ghz,
    Proszę o Pomoc, z Góry Thx

Podkręcanie Intel Core 2 Quad q6600 na używanej Płycie Głównej Ga-P35-DS3L

Używaj najnowszego programu CPU-Z, Core Temp, najnowsza Aida64 - powinny pokazywać poprawnie.

I bios - podstawa.

Temperatury za wysokie - max w stresie 70 stopni.

Zgadzam się z temperaturą, Jednak że zapytam się czy, aktualizacja mają coś wspólnego, bo w biosie mm wszystko spk, tylko w systemie coś wariuje

Napisałem co masz używać i najnowsze - niestety stary sprzęt i W10.

Ale zawsze sugeruj się tym, co pokazuje bios.

A ok, A ten program Core Temp, Da się nim podkręcać czy pokazuje on też temp procka, a Hw monitror mm odinstalować ? z systemu

OC robisz z poziomu biosu. Core Temp to program monitorujący.

HWM na razie niech zostanie, a później zadecydujesz.

A Spk, Patrzałem te programy, i są super, możliwe że coś system żle pokazuje, Bo na Windows 7 tż tak same mi pokazywało, Tk jak teraz, Core Temp, tż mam mieć najnowszą wersję ?, i Aida64 extreme czy inna musi być

Obojętnie i wszystkie programy najnowsze.

A Spk, Thx, Jak coś będę jeszcze potrzebował, to napisze