Podkręcanie Q6600

narazie 70 % i 0 błędów

Jakim memtestem robisz? Spod windowsa?

Tak. A jak inaczej z bootować nie umiem…
Teraz jest problem było z 90 procent i wywaliło mi komputer napotkal problem wątpie że to coś z ramem ale moge ten test odpalic od nowa

I wszędzie miałeś 0 błędów? Odpalałeś program w wielu procesach, aby maksymalnie obciążyć wolną pamięć?

Znaczy program nie dokończył pracy bo komp padł w 90%Ale do tej pory 0 błędów a w tym czasie grałem w csa i troche modelowałem i tworzyłem textury… Jest jakiś sposób aby lepiej to sprawdzić?

Postanowiłem sprawdzić tym systemowym programem

Program lepiej sprawdza pamięć niż gry czy programy. Jak będą błędy to powinien to wykazać bez wyłączenia komputera (przynajmniej nie wyłączy się od razu)
Poza tym komputer powinien wtedy zamulać tak, że mało co można zrobić.

Najlepiej pozamykać wszystko (przeglądarki i inne programy) włączyć program kilka razy i wpisywać ile się da w pierwszym oknie i rozpocząć. Później podobnie w kolejnym i tak dalej. Tak, żeby na końcu przy wpisaniu nawet małej wartości brakowało pamięci. System będzie swapował czyli jak chwilę poczekasz to znajdzie sobie jeszcze trochę wolnej pamięci. Na końcu zrobić All unused RAM.

Jeśli komputer się wyłączy bez pokazania błędu, podnieś napięcie procesora np do 1,40V. Wtedy powtórz test. Jeśli będzie OK to będziesz stopniowo obniżał napięcie.

Do testowania procesora dobrze użyć np prime95, ale mnie się wydaje, ze któraś kość na cl5 po prostu nie wyrabia i dlatego proponuję dobrze sprawdzić RAM najpierw.

Dzasz link do tego programu?

A nie masz go?

Mam coś co po tym wywaleniu nie chce się odpalić bo pokazuje że wersja testowa sie zakończyła

https://hcidesign.com/memtest/MemTest.zip
tylko wypakuj

ok pobieram,a ten windowsowy tester pamięci nie wykrył błędów…

czyli co tu wpisać?

Są różne metody.
Dla uproszczenia: masz 4 rdzenie więc powinieneś otworzyć program przynajmniej 4 razy, aby szybciej liczył. Wpisz np. 1200MB, poczekaj jak zacznie działać i w kolejnym to samo, w następnym to samo, a w ostatnim All unused RAM.

Teraz czekać?

No tak do 100% wypadałoby, choć można i więcej.
Rozumiem, że zdjęcia wrzucasz tu z innego kompa?

Z telefonu. Komputer sie zresetował

Wyświetlił chociaż 1 błąd?

No raczej nie ale to nawet do 40 nie doszło

Więc może procesor.
ustaw np. na sztywno 1,35V i pokaż screen z cpu-z