Podkręcanie Q6600

Witam dzisiaj po przestudiowaniu kilku tematów postanowiłem podkręcić mój procek i mam pytanie czy na zdjęciu poniżej wszystko jest ok czy coś zmienić?

Lepiej ustawić napięcie ręcznie, bo płyta na pewno je zawyża. Jakie osiągasz temperatury? Co to za płyta?

GA-P35-S3l
chlodzenie-od wczoraj ferra 3 v2

jak byś mógł to napisz co zmienić…

36-40 w spoczynku
max na najcieplejszym (CS:GO)46

Zdjęcie nic nie mówi, jeśli nie masz temperatur ponad 65 stopni ( podobno granicą w quadach) i skaczacych częstotliwości procesora to jest OK.

a tego napiecia nie zmieniać?

Jest tak zimny, że chyba nie musisz. Na wszelki wypadek uruchom CPU-Z i pokaż napięcie.

Od czasu podkręcenia komputer raz sie sam wyłączył a raz wywaliło komputer napotkał problem czy to może mieć coś wspólnego z podkręcaniem. Temperatury po podkręceniu w grze nie przekraczają 60 stopni…

Cpuz

Tak jest aktualnie

pokaż memory i spd

Tak, albo za niskie napięcie na procesorze, albo źle ustawiona pamięć.

Dziwne masz timingi, trzeba będzie pozmieniać. pokaż slot #2 i inne jeśli masz w zakładce spd.

Ogólnie wydaje mi się, że powinieneś sprawdzić pamięć memtestem. Wtedy będzie jasne czy pamięć działa stabilnie.

Płyta ustawiła Ci dziwne opóźnienia 5-7-7-19. Pierwsze (CL) może być zbyt niskie.

Jeśli okaże się, że pamięć nie jest stabilna ustaw 6-7-7-19.
Potem ewentualnie będziesz mógł schodzić niżej np. do standardowych wartości 6-6-6-18, a nawet coś koło 6-5-5-15.

czekaj,czekaj nie wszystko naraz…czyli mam pobrać mem test tak?"

Tak.

a co jak nie będzie błędów/? Bedzie problem?

Jak nie będzie błędów to podniesiesz napięcie procesora.