siema z jakimi procesorami moze konkurowac AMD Sempron 2500+ 1.4 Ghz
64 bit i na ile można go podkręcic na seryjnym chłodzeniu i jakim programem najlepiej
siema z jakimi procesorami moze konkurowac AMD Sempron 2500+ 1.4 Ghz
64 bit i na ile można go podkręcic na seryjnym chłodzeniu i jakim programem najlepiej
Pewnie z Celeronami 2,5Ghz.
Zależy od procesora jakie ma temp. w stresie, danego proca jeden podkręca się lepiej drugi gożej, zależy do zasilacz jak masz kiepski to nie podkręcaj, i podkręca się tylko i wyłącznie w biosie.
mam zasilacz jakis 400 W i podkręcam programem ClockGen version 1.0.5.0
a w bioseie próbowałem to sie niedało nie wiem czemu. A ten program mniej wiecej wygląda tak …
Podaj nazwe plyty glownej,magistrala PCI/Agp nie jest zablokowana.
Dalej bez tej blokady niepodnoc Htt dysk moze odmowic posloszenstwa,dane moga poleciec.
A tak pozatym to Sempron 2500+ 1.4 Ghz nie wystepowal w podstawkach 754/939/am2 tylko 462 i nieposiadal obslogi 64bit.
moze ci sie pomylilo z AMD Sempron™ 2800+ 1600Mhz z obsloga 64bit
A tutaj to się akurat mylisz bo takie procesory były Sempron 2500 na s.754 64bit.
Odnośnie takiego podkęcania z poziomu windows to nie wiem jak to jest z ClockGen ale jest ono chyba nietrwałe i po restarcie trzeba od nowa wszystko ustawiać tak jest z EasyTune od Gigabyte no chyba że posiada się Abita wyposażonego w OCguru który potrafi zmieniać ustawienia biosu z poziomu Windows.
Dobrze byłoby wiedzieć jaką masz płytę i najlepiej póbować kręcić procesor z poziomu biosu a nie windowsa .
Proszę zmienić temat postu na konkretny,opcja zmień i popraw.JNJN
tak po restarcie kompa musiałem od nowa wszystko ustawiac ale sciągnołem nową wersje i tam mozna zapisac zmiany. a co do płyty to mam jakiegoś asrocka http://www.allegro.pl/item138521625_now … _fvat.html
tylko, ze mam załozony wiatraczek na chipset bo sie za bardzo grzał :mrgreen: