witam, ja mam taki sam procesor a plyte glową asus k8v-x se raczej procesor mam 2800+ 64bitowy. moze mi ktos powiedz jak podkrecic go, raczej juz robilem to doszlem do 1,78 a podnosilem go co 5mh korzystalem z pewngo poradnika co znalezlem w necie. tylko ze na mojej plycie nie ma duzo ustawien np: jak zasilania, jest tylko podniesienie +1v i nic wiecej moze ktos ma podobą plyte głowną??
Nie mam tej płyty to wiele ci nie pomoge. A szyne Hyper transport zmniejszyłeś? Może pamięci cie blokują- jak możesz to dovoltuj albo poluzuj timingi. Jaki masz zasilacz?
Hyper transport (HT Frequency) mialem na 800 zmiejszylem na 600 i w opcji (CPU Frequency) bylo 200 i oczywiscie zmieanielm co 5 doadjac, korzystalem dokladnie z tego poragnika http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=174223
no doszedlem CPU 220 i juz mialem na moim kompie 1,78gh a zaczynalem od 1,6 wsic i tak dobrze, ale sie zastanawiam czy Hyper transport potem zmienic na 800 czy zostawic na 600 dalej?? a do ilu moge podnosic CPU czy czasami cos sie nie stanie jak podniose za duzo?? a zasilacz mam Tracer 4LIFE 400 PFC