Podkrecenie procka ile moge i jak to zrobic

Siemanko tak jak w temacie prosze o pomoc

posiadam takie cos :

System: Windows Xp home Sp3

Procek: Intel Pentium Dual CPU E2140 1,6 GHz

Karta: GeForce 8400 GS

1,0 RAM

da rade coś z tym zrobić ?? chce dokupić jeszcze 1gb ram i podkręcić procka tak żeby mi uciągnęło jakies gierki .

A zasilacz?

zasilacz atx -300PNf

A marka i moc? te 300 to pewnie moc. Za słabo. Musiałbyś wymienić na jakiś lepszy przynajmniej 400W np delta fortron

Kompa mam od półtora roku i nic nie było grzebane w nic dodam ze od nowości byla vista sp1 ale wgrałem Xp home sp3

Takie cos:

http://i55.tinypic.com/2qibsr5.jpg

aha i mam takie ramy http://allegro.pl/nowy-goodram-1gb-800- … 98427.html czy mogę je wpiąć zgraja się??

Widzę że zasilacz to jakiś fortron. Ram możesz wpiąć bo to ddr 2 a ty też na pewno masz ddr 2

Jak dasz prawy-pokarz obrazek to cały ci się pokarze. to jest jaki dobry czy ■■■■?? da rade na nim coś podciągnąć

kurde podłączyłem te ramy i kop się nie włącza co to może być?? jak wyjmę to działa normalnie na tych ramach co mam jest cl6 a te mam cl5 to przez to??

Zasilacz ok. Może uszkodzony ten ram. A jak wyjmiesz swój a włożysz ten to komp odpala?

Tery1_1 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

igrek Tak jak włożę oddzielnie to wszystko chodzi ładnie i normalnie wiec coś się nie zgrywają ;/

Będę musiał kupić inne a co do procka to da rade go podnieść trochę??

Agaton ok przepraszam.

Da radę. Ale nie wiem na ile

Wiadomo ze 3.0GHz z tego nie da rady na pewno zrobić ale tak żeby mi to pochodziło a nie żeby się spaliła.

I ty jest pytanie jak to mam zrobić bo znam się za bardzo na tym ;/

Udało mi się uruchomić na tych ramach włożyłem odwrotnie i działają ;p

Jaką masz płytę główną?

Program EVEREST pokazał mi takie coś:

Motherboard:

CPU Type DualCore Intel Pentium, 1600 MHz

Motherboard Name ASUSTeK Computer INC. P5VD2-VM/SI

Motherboard Chipset VIA CN896/P4M900/PT890Pro/VN896

System Memory [TRIAL VERSION]

BIOS Type Unknown

Communication Port Port drukarki ECP (LPT1)

Na tej płycie nie po podkręcasz bo to odpadowa płyta główna na chipsecie VIA, bez dual channel na pamięciach, do zestawów komputerowych składanych np. w Vobisie. Dla mnie równoznaczne z odpadami z HP, Della itd.

Czyli nie da rady nic zrobić ??

odpowiedź podałem jasną :slight_smile: Zmień procka :slight_smile:

Sorka ale na prawdę ciemny w tym jestem ;p

Co polecisz do reszty zestawu??

Mam teraz 2gb ram.

np core 2 duo e6700 ale tylko w technologii 65nm