Podkreślanie tematów


(Darom82) #1

Jak zrobić na mojej stronce takie podkreslanie tematów tak jak jest zrobione tutaj: http://www.phpbbhelp.pl/archiwum/download.php?d=582

Pisze tam:

Edit Plus

Świetny edytor plików html, php, c++ i innych.


Pod kazdą nazwa programu i opisu jest ciagla kreska jak takie cos zrobic u mnie na stronce ? http://www.history.is.net.pl/?download&cat=0&appage=2

Musiałbym tą kreske zrobic w tym pliku

download.php

<?php 

include_once ("category.inc.php");

include_once ("downcount.inc.php");

include_once ("appdesc.inc.php");

?>


<?PHP if(!isset($_GET['cat']) && !is_numeric($_GET['downloadid']) ){ ?>
» Download
  • <?php for($q=0; $q
  • ><?php echo $category[$q]["name"] ?><?php echo count($download[$q]) ?><?php echo $category[$q]["desc"] ?><?php } ?>
    <?PHP }?> <?php if(isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; echo '
    '; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

['.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')'; echo ' '.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["desc"].'' ; echo '
'; if (isset($_GET['id'])) { include ('send.php'); } else { include('show.php'); } } ?> <?php $temp = 0; for($q=0; $q<3;$q++){ $temp+=array_sum($download[$q]); } if(isset($_GET['cat']) && !isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; for($q=0; $q echo '
'; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

['.$appdesc[$cat][$q]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.') '; echo '' . $download[$cat][$q] . ''; echo ' '.$appdesc[$cat][$q]["desc"].'' ; echo '
'; } echo "

Pobrano w tej kategorii: ". array_sum($download[$cat])." "; } if(isset($_GET['idapp'])){ $download[$\_GET['cat']][$\_GET['idapp']]++; $write_str = "<?php\n\n"; $write_str.= go_through_array("\$download",$download); $write_str.= "\n?>"; $file = "downcount.inc.php"; $file_handler = fopen($file,"w"); fwrite($file_handler,$write_str); fclose($file_handler); header("Location: download/".$appdesc[$\_GET['cat']][$\_GET['idapp']]["link"] ); } //echo array_sum($download); if (!isset($_GET['appage'])) { echo "Pobrano wszystkich: ".$temp.""; } function go_through_array($prepend,$arr) { $config_line = ""; if(count($arr)) { reset($arr); while(list($key,$val) = each($arr)) { if(is_array($val)) { $config_line.= go_through_array($prepend."[\"".$key."\"]",$val); }//if else { $config_line.= $prepend."[\"".$key."\"] = \"".ereg_replace('"','\"',$val)."\";\n"; }//else }//while }//if else { $config_line.= $prepend." = array();\n"; }//else return $config_line; }//go_through_array ?>

Ewentualnie tutaj:

?php


$appdesc[0][0]["name"] = "Notepad2 ";

$appdesc[0][0]["desc"] = "Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją
 konwersji stron kodowych.";

$appdesc[0][0]["link"] = "Notepad2.zip";

$appdesc[0][1]["name"] = "PHPMailer_v5.1 ";

$appdesc[0][1]["desc"] = "Jest to biblioteka, czyli zbiór gotowych funkcji do wykorzystania
 dotyczących wysyłania e-maili.";

$appdesc[0][1]["link"] = "PHPMailer_v5.1.zip";

$appdesc[0][2]["name"] = "EditPlus ";

$appdesc[0][2]["desc"] = "Świetny edytor plików html, php, c++ i innych.";

$appdesc[0][2]["link"] = "epp231_en.zip";

$appdesc[0][3]["name"] = "Geany 0.19.2 ";

$appdesc[0][3]["desc"] = "Edytor tekstu z prostym środowiskiem programistycznym.
Oferuje kolorowanie składni, posiada mechanizm zamykania tagów.";

$appdesc[0][3]["link"] = "geany-0.19.2.zip";

$appdesc[1][0]["name"] = "raz";

$appdesc[1][0]["desc"] = "dwa";

$appdesc[1][0]["link"] = "Notepad2.zip";

$appdesc[2][0]["name"] = "raz";

$appdesc[2][0]["desc"] = "dwa";

$appdesc[2][0]["link"] = "Notepad2.zip";

?>[/code]

Moze ktos mi pomoc przy tym ?


(Grzesie K) #2

Ta kreska to zwykły

[/code]

(Darom82) #3

I w ktorym pliku sobie dodać ten



(batmomobil) #4

text-decoration: underline


(Darom82) #5

batmomobil i gdzie sobie dodac w pliku css http://www.history.is.net.pl/?download&cat=0&appage=0

Zeby mi podkreslalo tak samo jak tutaj: http://www.phpbbhelp.pl/archiwum/download.php?d=582


(batmomobil) #6

Jeśli w php wstawiasz kreskę to echo '



(Darom82) #7

Jak to napisac prawidlowow w pliku moim style.css zeby mi tak podkreslalo tak jak na przykladzie pokazalem ?

Zakładam, że jak w pliku css zapisze to pozniej bede musial tez napisac w pliku php jakis kod. Mozesz mi z tym pomoc ?

Bo jesli chodzi o plik css, to chyba niema byc tak?:

#kreska {text-decoration: underline}

Natomiast pozniej w pliku php tez chyba nie tak to sie zapisuje:

[/code]

Jak to zrobic zeby bylo dobrze ? Zeby mi tak podkreslalo u mnie na stronce http://www.history.is.net.pl/?download&cat=0&appage=1 Tak jak jest zrobione tutaj:

http://www.phpbbhelp.pl/archiwum/download.php?d=582


(batmomobil) #8

text-decoration: underline to jest podkreślenie tekstu,a ty chyba chcesz zrobić kreskę



(Darom82) #9

batmomobil zrobilem tak i powiem Ci ze wogole mi nie podkresla tego tak jak tutaj chcialem

http://www.phpbbhelp.pl/archiwum/download.php?d=582

Zeby tak bylo u mnie :frowning: Niewiem czemu ale niema tej kreski u mnie :frowning:

A na przykladzie jest ta kreska tak ladnie od tego miejsca co sie tekst zaczyna

Mozesz mi jakos pomoc ?


(batmomobil) #10

Pytanie gdzie wstawiasz???do jakiego pliku???wstaw samo



(Darom82) #11

batmomobil wstawilem to do pliku download php

<?php 

include_once ("category.inc.php");

include_once ("downcount.inc.php");

include_once ("appdesc.inc.php");

?>


<?PHP if(!isset($_GET['cat']) && !is_numeric($_GET['downloadid']) ){ ?>
» Download
  • <?php for($q=0; $q
  • ><?php echo $category[$q]["name"] ?><?php echo count($download[$q]) ?><?php echo $category[$q]["desc"] ?><?php } ?>
    <?PHP }?> <?php if(isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; echo '
    '; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

['.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')'; echo ' '.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["desc"].'' ; echo '


'; if (isset($_GET['id'])) { include ('send.php'); } else { include('show.php'); } } ? ?php $temp = 0; for($q=0; $q3;$q++){ $temp+=array_sum($download[$q]); } if(isset($_GET['cat']) !isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; for($q=0; $q echo '
'; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

['.$appdesc[$cat][$q]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.') '; echo '' . $download[$cat][$q] . ''; echo ' '.$appdesc[$cat][$q]["desc"].'' ; echo '
'; } echo "

Pobrano w tej kategorii: ". array_sum($download[$cat])." "; } if(isset($_GET['idapp'])){ $download[$\_GET['cat']][$\_GET['idapp']]++; $write_str = "?php\n\n"; $write_str.= go_through_array("\$download",$download); $write_str.= "\n?"; $file = "downcount.inc.php"; $file_handler = fopen($file,"w"); fwrite($file_handler,$write_str); fclose($file_handler); header("Location: download/".$appdesc[$\_GET['cat']][$\_GET['idapp']]["link"] ); } //echo array_sum($download); if (!isset($_GET['appage'])) { echo "Pobrano wszystkich: ".$temp.""; } function go_through_array($prepend,$arr) { $config_line = ""; if(count($arr)) { reset($arr); while(list($key,$val) = each($arr)) { if(is_array($val)) { $config_line.= go_through_array($prepend."[\"".$key."\"]",$val); }//if else { $config_line.= $prepend."[\"".$key."\"] = \"".ereg_replace('"','\"',$val)."\";\n"; }//else }//while }//if else { $config_line.= $prepend." = array();\n"; }//else return $config_line; }//go_through_array ?

Dlatego, ze jak ci juz od odluzszego czasu tlumacze ze niechce tej kreski miec tutaj: http://www.history.is.net.pl/?downloadTylko chce miec ta kreske w tym miejscu: http://www.history.is.net.pl/?downloadcat=0appage=0Tam pisze:

Notepad2 

Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją

konwersji stron kodowych.

To zeby to powyzsze wygladalo tak:

Notepad2 

Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją

konwersji stron kodowych.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Jak to zrobic zeby ta kreska byla widoczna i byla tak ladnie jak tutaj jest: http://www.phpbbhelp.pl/archiwum/download.php?d=582


(batmomobil) #12

No to wstaw tam, kreskę(ODŚWIEŻ STRONĘ)


(Darom82) #13

batmomobil wlasnie mam ta kreske w tym pliku co ci pokazalem w download.php jak widzisz i mam strone odswiezona, ale kreski mi nie wyswietla nawet jak dam kolor kreski czerwony to jej nie widac u mnie na stronie :frowning: Co jest nie tak ?


(batmomobil) #14

spróbuj tutaj

$appdesc[0][0]["name"] = "Notepad2 ";

$appdesc[0][0]["desc"] = "Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją
 konwersji stron kodowych.
";

$appdesc[0][0]["link"] = "Notepad2.zip";[/code]

(Darom82) #15

batmomobil tak byc nie moze poniewaz kreske wyswietla mi wtedy tutaj: http://www.history.is.net.pl/?download&cat=0 oraz tutaj: KliiiikkkK

A ja chce miec te kreske tylko na tych podstronach http://www.history.is.net.pl/?download&cat=0&appage=0

Jak to zrobic ? I jak nadac tej kresce kolor ?


(batmomobil) #16

Pokaż gdzie wstawiłeś i jak???Trzeba wstawić na tej podstronie


(Darom82) #17

batmomobil wstawiłem to w pliku appdesc.inc.php w tym miejscu:

$appdesc[0][0]["name"] = "Notepad2 ";

$appdesc[0][0]["desc"] = "Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją
 konwersji stron kodowych.
";

$appdesc[0][0]["link"] = "Notepad2.zip";[/code]


Mysle ze dobrym rozwiazaniem na to zeby bylo tak jak chce moze byc dodanie [b][/b] w pliku [b]download.php[/b] w tym miejscu:

[code]if(isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; echo '
'; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

['.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')'; echo ' '.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["desc"].'' ; echo '


Tylko ze teraz zostana dwa dylematy: 1. Co zrobic zeby kreska zaczynala sie od tego miejsca co tresc, czyli zeby byla tak:a)

Notepad2 

Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją

konwersji stron kodowych.

___________________________________________________________________

b) A nie np. tak:

Notepad2 

   Polski edytor zastępujący oryginalny notatnik systemowy z funkcją

   konwersji stron kodowych.

_________________________________________________________________________

Sposob a) jest prawidlowy - chodzi o to, zeby kreska nie wystawala przed trescia.

  1. Co zrobic zeby nadac kolor kresce ?

Chyba ze masz inny pomysl i mozesz mi w tym pomoc ?


(batmomobil) #18

wstaw tam gdzie uważasz,jeśli chodzi o style,ja bym zapisał tak:



(Darom82) #19

batmomobil to co mi podales to wcale mi kreski-"lini" nie rysuje pod tekstem tylko robi jakas tabelke małą :frowning:

http://www.history.is.net.pl/?download&cat=1&appage=0

I nic mi tam nie podswietla tak jak napisales w css .

Ponadto ta niby kreska, ktora jest tabelka nie jest na rowni z trescia tylko wystaje przed trescia :frowning:

I nie mozna zmienic koloru tej kreski w zaden sposob, bo rysuje caly czas biala kreske :frowning:

Mozesz mi pomoc tak zeby mi to dzialalo tak jak chce ?


(batmomobil) #20

Zmień style

.linia {

   color: red;

   margin-left:10px;height: 2px;display: none;

}

dopasuj stylehttp://www.sovavsiti.cz/css/hr.html