Mam kilka pytań co do podłączenia pewnych rzeczy pod płytę główną (oczywiście przed założeniem tego tematu szukałem w googlach no i w manualu pł.gł. ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie moje wątpliwości).
Płyta główna której pytania będą się tyczyć to Gigabyte GA-M56S-S3
I teraz… z tego co się orientuję IEEE 1394 to jakieś tam oznaczenie czy symbol firewire i według instrukcji doszedłem żeby podłączyć kabel idący od firewire do jednego z tych wejść F1_1394 lub F2_1394, dobrze zrobię?
Ok no to firewire już podłączony ale gdzie wcisnąć wtyczkę od usb? Do jednego z wejść F_USB1, F_USB2 lub F_USB3 ? (tu też przy okazji spytam, wejścia usb z przedniego panelu obudowy tez tutaj podłączyć?)
które z tych wejść jest na wentylatorki? dodam że w instrukcji od płyty głównej jest odwrotnie podpisane tzn. że F_panel jest po prawej a SYS_fan po lewej, i mi też się wydaje że tak powinno być (czyżby źle podpisane wejścia na mobo?)
ok to narazie byłoby na tyle, proszę o potwierdzenie czy dobrze myślę czy trzeba to jednak inaczej podłączyć
aaa… i prosiłbym bardzo o jak najszybszą odpowiedź ponieważ chciałem złożyć to wszystko jeszcze dzisiaj ![-o<
jeszcze apropo tego 2. to właśnie nie jestem pewien bo niedość że w instrukcji jest odwrotnie to z tego co widziałe zawsze do wentylatorków wystaje właśnie taki “patyczek” plastikowy który po wsunięciu wtyczki od wentylatora ładnie się wpasowuje… hmmm… a może ten napis F_PANEL tyczy się tych wszystkich wejść pod/obok niego ? może o to chodzi? w sumie można się domyśleć że F-przedni PANEL-panel