Podłączenie do routera

Witam.

Chciałbym kupić sobie router (pierwszy w moim życiu) D-Link Wireless N150 Router DIR-600 i w tym tkwi poje pytanie, czy da się podłączyć do tego routera: 2 dekodery z dialogu + komputer PC + laptop??? Jestem zielony w sprawach sieci, i jak sądzę żeby był internet bezprzewodowy musi działać PC? czy jestem w błędzie?

Bardzo prosił bym o odpowiedz, jest to dla mnie ważne.

jesteś w błędzie… neta podłączasz do routera i tam będzie,a dopiero nie zależnie który komputer włączysz to na nim będziesz miał internet

co do wyboru to d-linka odradzam ale poczekaj żeby ktoś jeszcze się wypowiedział i coś doradził

Dzięki wielkie za odpowiedz, miałem właśnie wątpliwości co do tego czy komp musi być włączony. Wiem że d-link ma swoje wady… ale trudno, wydaje mi się, że będzie dla mnie odpowiedni. Nie wiem tylko czy te dwa dekodery będą działać, obecnie one są podłączone do modemu wraz z kablem od netu.

Jak wyglądała twoja dotychczasowa konfiguracja? Chyba miałeś jakiś router od Dialogu w stylu livebox tp i do niego PC i dekodery (TV po IPTV). W takiej sytuacji kabel od routera z Dialogu wypinasz z komputera i wpinasz do D-Linka, którego odpowiednio konfigurujesz.

Podaj dokładny model tego routera od Dialogu lub jeśli jest inaczej, to cały dotychczasowy układ.

Router z dialogu to: “ZTE ZXDSL 832 Series” ma 4 porty ethernet z czego ja wykorzystuje 3 tzn. jeden do internetu, a dwa do dekoderów TV. Wszystko idzie od gniazdka telefonicznego, potem kablem do modemu i od modemu idą 2 kable do dekoderów i jeden do neta w PC.

edit//

Nawet jeżeli komputer jest wyłączny, można oglądać TV przez dekoder.

Dodane 12.04.2010 (Pn) 17:29

Wznawiam temat. Problem nie został rozwiązany.

Tak więc wystarczy, kiedy kupisz access point. Wpinasz go w jeden z portów routera, i on rozsyła sygnał.