Witam Mam router D-link DI-604 i zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia drukarki HP Photosmart 8150 do samego routera? Oczywiście drukarka jest na USB, a router ma wejście RJ-45 hmm… może wystarczy kupić kabelek do drukarki z inną końcówka? Będę bardzo wdzięczna za Waszą pomoc, ponieważ denerwuje mnie włączanie drugiego komputera za każdym razem jak co chcę wydrukować Pozdrawiam Maria
Lilu21 abyś mogła używać drukarki podłączonej pod router musi on posiadać wbudowany serwer wydruków. Model który posiadasz czyli D-link DI-604 nie ma takiej funkcji co za tym idzie nie da się do niego podłączyć drukarki.
bezpośrednio oczywiście - NIE ale co powiesz na PrintServer? :>
mrbungle , tak ale to są dodatkowe koszty i wcale nie takie małe :P. Lilu21 pozostaje Ci włączać drugi komputer chyba tak jest taniej :).
Zadecydowałam jednak, że nie będę kupować print server (własnie się 2 dni temu dowiedziałam się, że to umożliwia działanie drukarce bez komputera) tylko najzwyczajniej w świecie kupię sobie tanszą drukarke, która kosztuje tyle samo co print server. A przy okazji nie bede wchodziła w konflikt, żeby ktoś drukarkę (komuter) włączył, bo np spi Dziękuje za Wasze posty Pozdrawiam