Podłączenie drukarki do routera

Witam Mam router D-link DI-604 i zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia drukarki HP Photosmart 8150 do samego routera? Oczywiście drukarka jest na USB, a router ma wejście RJ-45 hmm… może wystarczy kupić kabelek do drukarki z inną końcówka? Będę bardzo wdzięczna za Waszą pomoc, ponieważ denerwuje mnie włączanie drugiego komputera za każdym razem jak co chcę wydrukować :slight_smile: Pozdrawiam Maria

Lilu21 abyś mogła używać drukarki podłączonej pod router musi on posiadać wbudowany serwer wydruków. Model który posiadasz czyli D-link DI-604 nie ma takiej funkcji co za tym idzie nie da się do niego podłączyć drukarki.

bezpośrednio oczywiście - NIE ale co powiesz na PrintServer? :>

mrbungle , tak ale to są dodatkowe koszty i wcale nie takie małe :P. Lilu21 pozostaje Ci włączać drugi komputer chyba tak jest taniej :).

Zadecydowałam jednak, że nie będę kupować print server (własnie się 2 dni temu dowiedziałam się, że to umożliwia działanie drukarce bez komputera) tylko najzwyczajniej w świecie kupię sobie tanszą drukarke, która kosztuje tyle samo co print server. A przy okazji nie bede wchodziła w konflikt, żeby ktoś drukarkę (komuter) włączył, bo np spi :slight_smile: Dziękuje za Wasze posty Pozdrawiam :slight_smile: