Witam,
Mam problem z podłączeniem swojej drukarki HP Deskjet 3515 z routerem Dlink DIR-825
Próbowałem łączyć za pomocą WPS, ale nic się nie dzieje, po pewnym czasie drukarka pokazuje komunikat, że czas został przekroczony.
Jedynym sposobem na podłączenie jest stworzenie na drukarce sieci wifi ale za kazdym razem muszę rozłączać się z internetem.
Wiem, że problem leży po stronie routera ponieważ był on niedawno wymieniany, ze starym nie było żadnego problemu.
Ani ten WPS wygodny, ani bezpieczny. Proponowałbym wyłączyć ten szajs, ustawić normalne hasło, tryb WPA2 AES na routerze.
Według podręcznika HP ustawienia sieci bezprzewodowej można wprowadzić podczas instalacji drukarki, podłącz drukarkę przez USB, uruchom instalację sterowników i zwracaj uwagę na komunikaty. Podczas instalacji powinna być możliwość skonfigurowania połączenia z siecią bezprzewodową, oczywiście może pojawić się pytanie o ssid i hasło do wifi.
Hej,
A nie możesz zrobić tego tak?
Łączysz się z siecią WiFi drukarki, następnie wyświetlasz stronę www drukarki (Web Serwer jest pod adresem IP drukarki), konfigurujesz ustawienia sieciowe pod sieć lokalną (czyli dokładnie tak, by połączyła się z D-Linkiem) podając nazwę sieci, rodzaj szyfrowania i klucz. Klikasz zapisz i drukarka rozłącza sieć WiFi (Ad-hoc) i próbuje połączyć się z siecią lokalną z D-Linka. Powodzenia.
Pozdrawiam,
Dimatheus