Witam, kupiłem sobie głośniki Creative Inspire A500 i nie wiem jak je podłączyć do komputera. Przy głośnikach mam jasno zieloną(Lime), czarną(Black) i pomarańczową(Orange) wtyczkę; natomiast w komputerze z tyłu mam niebieskie, zielone i czerwone wejście. Moja płyta główna to GIGABYTE GA-G31M-ES2L (rev. 1.x). Jak mam podłączyć te głośniki by grały wszystkie 5. Z góry dzięki za pomoc
Zajrzyj do instrukcji, rodził 5, strona 69.
ja ma instrukcję rozkładaną, a w niej nie ma takich kolorów jakie ja mam
A poza tym powinno się dać podłączyć te głośniki, bo na stronie producenta mojej płyty głównej jest napisane: 2/4/5.1/7.1 - kanałowa karta dźwiękowa (do konfiguracji 7.1 kanałów audio należy wykorzystać złącze front panel audio oraz dokonać odpowiednich ustawień w managerze dźwięku)
zielone do zielonego, pomarańczowe do czerwonego a czarne do niebieskiego. W ustawieniach karty dźwiękowej ustaw 5.1 dodatkowo zainstaluj Ac3filter i tam też ustaw 5.1
A jak ustawić winampa by odtwarzał muzykę ze wszystkich 5 głośników, bo zrobiłem tak jak TU PISAŁO(http://www.recipester.org/Recipe:Play_AC3_Files_in_Winamp_18657985) i nic
Pomógł mi program SRS HD Audio Lab
ja używam AIMP’a i działają mi wszystkie głośniki. Winampa już dawno porzuciłem także w tym nie pomogę