Podłączenie głośników

Witam aktualnie posiadam 2 głośniki plus głośnik niskotonowy. Wpadly mi w ręce dwa glsoniki marki pioneer i mam pytanie czy da radę podłączyć je do nojego zestawu. Jakie przejściówki musialbym kupić by wszystko grało

Podłączyć się da ale czy wzmacniacz da radę z 4x głośnikami :thinking:

Są jakieś przejściówki na to ?

Nie wiem czy jest jakiś ale mam pomysł jak to można zrobić. Zaraz pobawię się paint żeby pokazać o co mi chodzi :sweat_smile:

Edit.
Albo napiszę.

Pierwszy pomysł jaki wpadłem to kupić rozgałęźnik cinch np.

Ale trzeba dorobić do pioneer cinch aby podłączyć .

Edit. 2

Albo bez kupowania itd ale za to trzeba było by połączyć kabelki np szybkozłączk „wago” lub kostką elektryczną + taśma izolacyjna. Czerwony do czerwonego, czarny do czarnego itd .

Pamiętaj że przy połączeniu równoległym imedancja wypadkowa zestawu maleje, a co za tym idzie, ze wzmacniacza popłynie większy prąd, co może doprowadzić w niekorzystnym przyadku nawet do spalenia ukladu mocy.

Sprawdź w danych wzmacniacza jaką minimalną impedancję możesz pdłączyć bez obawy.

Podłącz zamiast. Ale raczej będzie ciszej grało. Jak dasz w szereg będzie jeszcze ciszej, a jak równolegle, to będą cicho grały w stosunku do oryginalnych, na dodatek ryzykujesz spaleniem końcówki mocy.

Jak ma być z tego coś sensownego, zrób z nich osobne głośniki aktywne. Na allegro czy gdzieś kup płytkę wzmacniacza klasy D. jakieś 30-60zł, zasilacz od starego laptopa, chwila pracy, kabel z końcówką jack i masz DIV głośniki aktywne.