Podłączenie kamery zewnętrznej na USB

Mam sportową kamerę no name, która korzysta ze standardowego sterownika windows amcam. Chciałem podłączyć ją do starego tabletu i zrobić mini zestaw monitoringu, tak żeby kamera zgrywała obraz na tablet z pojemną kartą micro sd. Problem polega na tym, że na tablecie mam antka 2.2 i nie działa google play ani android market. Musiałbym pobrać apk z jakiejś stronki. Chodzi mi o sterownik do kamery oraz program do zgrywania obrazu.

Ja bym na sterownik nie liczył .

Co to za tablet? Może Root i custom ROM coś dadzą?

Ma funkcję otg. Tablet manta mid 01.

P. S. Wypróbowałem kilka różnych programików typu usb camera i niestety nie działają na antku 2.2. Problem z kamerą wygląda następująco: można użyć karty micro nawet 32 GB, ale kamera nagrywa tylko przez 2 godziny na baterii, a po podłączeniu do ładowarki przestaje nagrywać i można jej użyć tylko podłączenia do pc jako kamery internetowej. Po prostu, po podłączeniu do ładowarki przestaje nagrywać i się ładuje. Da się to jakoś obejść?

Podpiąć się bezpośrednio pod baterię i ładować ją odpowiednim układem elektronicznym. Bateria jest wymienna czy wbudowana?

Wbudowana. Chodzi o ten model: https://www.youtube.com/watch?v=QLXkhSItAeU

Jeśli kamera ma programowo ustawioną blokadę nagrywania po podpięciu do zasilania, to niestety tego nie przeskoczysz. Moim zdaniem lepiej ją sprzedać i kupić coś co pozwoli zrealizować dłuższe nagranie (a przede wszystkim będzie nagrywać w trakcie ładowania).

Alternatywą (potencjalnie zabójcza dla tej kamerki) jest ingerencja w postaci otwarcia obudowy, namierzenia baterii (na 90% będzie to LiPo 3.7V o pojemności 150 - 300 mAh) i dolutowania do niej przewodów. Następnie te przewody podłączamy do jakiejś ładowarki, np. uniwersalnego modułu na USB http://electropark.pl/moduly-ladowania/13640-zasilacz-buforowy-ladowarka-li-ion-1a-tp4056-microusb.html i tyle.

Kamerka cały czas myśli, że jest na baterii, więc nagrywa - a Ty tą baterię doładowujesz zewnętrznie, więc nigdy się nie rozładuje. O ile w samej kamerce nie ma dodatkowego ograniczenia długości nagrania (w stylu - po 2h nagrywania wyłącz) tylko jest to spowodowane rozładowaniem baterii, to takie rozwiązanie może zadziałać.

Serdeczne dzięki za odpowiedź. Czy muszę posiadać wymieniony przez Ciebie moduł uniwersalny czy wystarczy podpiąć oryginalną ładowarkę? Tzn przylutować przewody usb do przewodów zasilania kamery?

Musisz mieć moduł bo on kontroluje napięcie, prąd i nadzoruje cały proces ładowania (przeładowane LiPo może się zapalić albo eksplodowac), zresztą napięcie z ładowarki to 5v, maksymalne napięcie baterii: 4.2v