Podłaczenie kompa do telewizora

podłaczyłem telewizor pod komputer i obraz jest za mazany:( jak albo gdzie zmienić ustawienia???

Bardzo nas to cieszy. Teraz pozostaje nam tylko odgadnąć konfigurację Twojego komputera ze szczególną uwagą na kartę graficzną i jej sterowniki, oraz system operacyjny i w końcu będziemy Ci mogli pomóc!

Żeby nie było że nie pomogłem: Przeważnie takie rzeczy ustawia się we właściwościach ekranu (PPM na pulpicie, właściwości/ustawienia). Oczywiście zakładając że masz system Windows.

mam windows xp karte to ati radeon 9200se stery z płyty dodanei do karty

Nie to żebym się czepiał, ale jeszcze wersja tych sterowników też byłaby wskazana. Spróbuj tak: PPM na pulpicie/właściowści/ustawienia/zaawansowane i tam masz zakładkę “ekrany”, a w niej dostęp do ustawień TV. Poza tym taki temat już był na forum, poszukaj dokładnie.

przyłączam sie do tego tematu bo mam podobny problem był omawiany i nikt minie pomogł ;/

chodzi mi o to ze po podłaczeniu obraz na TV jest czarno biały a na monitorze jest 3/4 ekranu :confused:

nie mam zakładki ekrany :confused:

Ściągacie najnowsze stery ze strony ATI razem z Catalyst control center, instalujecie, odpalacie i wszystko co macie do kontroli obrazu na monitorze znajduje się w zakładkach Display Mabager i Display Opitions.

…na obraz ma też wpływ jakość i długość kabla (im krótszy tym lepiej), jakość TV a konkretnie wejść A/V (jak masz jakiś kiszkowaty składak to na cuda nie licz)… tak przy okazji to podobno Ati generuje lepszy obraz w 2D oraz przy wyjściu, sam posiadam kiszkowatego GF4MX oraz 29 calowy TV Grundig (z tych najlepszych modeli ale i tak ogólnie ta marka to padaka) + 4 m kabel (złocone końcówki wtyków), obraz jest naprawdę nie w kij dmuchał, wyraźny, napisy pod ikonami bardzo czytelne (nie trzeba zgadywać co gdzie za litera)… ostatnio wpadł w moje rece Radek 9600Pro, po podłączeniu padaka, kiepski sygnał, spore rozmycie, kłopoty z włączeniem PAL (non stop obraz czrno-biały), do tego dochodzi absurdalna rzecz że obraz na TV rzucany jest z tą samą rozdziałką co na pulpicie (nie dało się ustawić różnych rozdzielczości, bo brak było takich opcji),

Jeśli telewizor jest 50 Hz to możesz zapomnieć o ostrości obrazu.

ja mając kablówkę muszę odłączyć antenę od tv-napięcie

zasilaące zakłóca obraz z kompa-

-w każdym bądż razie -spróbujcie u siebie