Podłączenie komputera do TV

Witam

Otóż kupiłem kabel do podłączania komputera do TV. Moja karta graficzna to Xpower GeForce 4200 Ti 128MB with AGP 8X i gdy podłączam go do MOJEGO TELEWIZORA ekran jest zamulony( nie można nawet odczytać liter z pod ikon :frowning: ). Jak mam ustawić, aby ekran był bardziej ostrzejszy ?

Wersja moich sterowników to 91.31

Prosze o pomoc :help:[

co to za kabel kupiłeś ??

i czy masz jakieś kabelki kóre były z kartą graficzną

Nie za wiele da się zrobić. Telewizor ma zbyt małą rozdzielczość żeby wyświetlać obraz tak dobrze jak na monitorze.Musiałbyś po prostu w ustawieniach ekranu ustawić rozdzielczość na niższą tak aby ikony i litery stały się większe i bardziej czytelne.

@2Up

Ten kabel co kupiłem to jego jedna końcówka (kostka) idzie do telewizora. Drugie wejście (okrągłe) idzie do komputera i jedno do karty dźwiękowej.

@Up

Z tego co wiem to nie jest wina rozdzielczości. Ekran jest zamulony. Wygląda tak jak byś miał słaby wzrok.

A według ciebie jaka powinna być rozdzielczość ??

kostka to eurozłacze ??

ustaw w GeForce format TV na PAL-B

a w ustawieniach zaawansowanych spróbuj poprzełączać

Wyjście Composite Video

Wyjscie S-Video

Eurokonektor (SCART)

na któryms powinien byc lepszy obraz

na to wyglada

wiem jak to wygląda bo mam tak samo. Na pewno trochę wina kabla, zależy to od jego jakości , długości rodzaju. A rozdzielczość w telewizorze crt to zwykle 720×576 ,więc dużo niższa niż na monitorze. Ustaw w kompie rozdzielczość 800x600i zobacz jak będzie wtedy różnica między kompem a tv. Jak dalej duża to zmień kabel.

Między konstrukcją TV a monitora komputerowego są całkiem spore różnice - nie uzyskasz na TV tak dobrego obrazu pulpitu z ikonami, jak na monitorze. Za to nie powinno być problemów przy np. oglądaniu zdjęć czy filmów.

Na 100% nie jest to wina kabli i sterowników.