Podłączenie komputera jednym kablem do zewnętrznego monitora

Dzień Dobry,

Będę potrzebował podłączyć komputer do monitora przenośnego na USB-C. Monitor ma funkcję wyświetlania obrazu i zasilania jednym kablem (Thunderbolt).

Nie ma z tym problemu w przypadku laptopów, które potrafią wysyłać obraz i zasilanie przez USB-C (Thunderbolt).

Ja chcę tak podłączyć jednym kablem z komputerem PC. Karta Graficzna w PC ma tylko HDMI i Display Port, a więc nie zasili tego monitora. Płyta Główna (ASRock A520 itx/wifi) ma zwykłe złącze USB-C bez Thunderbolt.

Jedyny pomysł jaki na razie mam to adapter, który od strony komputerze podłączam HDMI od GPU dla obrazu i USB-C z płyty dla zasilania, a USB-C (Thunderbolt) do monitora. Nie wiem, czy taki adapter istnieje, oczywiście jest replikator portów na USB-C z HDMI itd. Nawet mam taki, ale nie wiem, czy będzie działał w tę stronę.

Istnieją karty graficzne z Thunderbolt, ale nie chce na razie swojej wymieniać.

Macie jakiś pomysł jak to najprościej zrobić, aby do monitora ciągnąć jeden kabel od komputera?

Pozdrawiam, Zuberator

Wątpię.

Kupić dwa kable i wsadzić w siateczkę, oplot, będzie wyglądało jak jeden i będzie szło od komputera. A do tego będzie nieco taniej, niż zakup karty graficznej z odpowiednim portem.