Problem w tym ze nie moge podlaczyc wtyki mikrofonu jak na zdjeciu nizej… nie tyle nie moge co nie wiem jak…kabinacji bylo wiele ale zadna nie przyniosla efektow ponumerowalem zeby latwiej bylo pisac co z czym i jak
Na Twoim oznaczeniu
2,3 masa
1 sygnałowy
Ten zaznaczony czarna izolacja tzn przeze mnie teraz zielona strzalka to jest ten sam co u mnie na zdjeciu w pierwszym poscie z czarna izolacja?
Czyli ja mam polaczyc tym z czarna izolacja 2,3 a ten bez izolacji do 1 ? ( moje oznaczenie podaje…)
Dobra nie bylo pytania podlaczylem tak jak napisalem wyzej…przez chwile sie slyszalem tzn dzialalo ale po chwili slychac trzaski przy poruszeniu mikrofonem nawet bardzo deliktanie wszystko trzeszczy
i jest do dupy ;( jak temu zapobiec?
Weź to przylutuj tak jak należy, bo przypuszczam że owe trzaski to przyczyna zimnych lutów. Po przylutowaniu zaizoluj taśmą izolacyjną a dopiero potem skręć Canona (możliwe że przy ruszaniu miktofonem robisz zwarcie).
odnośnie rozmieszczenia przewdów:
2,3 ekran (masa)
1 Sygnał (przewód w izlolacji)
No jest wszystko polutowane dobrze poizolowane i nadal trzeszczy a mikrofon nadal nie dziala
Mówię oczywiście o cyferkach na Twojej fotografii
Na schemacie który podałem ja:
1,3 ekran
2 sygnał
Oznaczenie na moim zdjeciu jest takie samo jak na tym dodanym przez Ciebie… tyle ze poprostu jest odwrocone przylutowalem w dobrych miejscach… nie w tym teraz problem…chodzi o te trzaski i to ze mikr. wogole nie dziala… :?