Witam, posiadam kartę graficzną geforce 1050ti. Posiadam również tv smart Samsung 49 cali. Chciałem sklonowac obraz z monitora na moim tv. Po podłączeniu przez kabel hdmi monitora do tv niestety nic się nie wyświetla. Pisze ciągle brak zrodla sygnału. Natomiast jeśli podłacze kabel hdmi z tv do karty graficznej wszystko ładnie działa. Co zrobić żeby tak samo zadziałalo jeśli podłacze tv z moim monitorem?
Oba odbiorniki (czyli: i TV, i monitor) muszą być podłączone do karty graficznej równocześnie.
A tak przez monitor i kabel hdmi do tv nie ma szans żeby pokazywalo obraz z monitora? w Karcie graficznej mam jedni wejście hdmi
Nie.
Możesz użyć hdmi splitera - tylko oczywiście na obu ekranach otrzymasz ten sam obraz. Możesz też użyć Chromecasta lub czegoś podobnego
A w jakiej cenie wystarczy ten hdmi spliter ?
Coś za bardzo kombinujesz… Ta karta to jakiś ewenement, że nie ma DisplayPort i DVI?
karta ma również drugie wyjście
To czemu nie użyjesz również tego drugiego wyjścia?
czyli kartę graficzną podłączyć do monitora za pomocą dvi A telewizor za pomocą hdmi i będzie ok?
Masz tylko te dwa złącza w k. graficznej?
w Karcie graficznej mam hdmi, display port i dvi. W monitorze mam 2x hdmi i d-sub
No to masz tyle możliwości a kombinujesz…
1/ komputer do monitora via D-SUB a HDMI do telewizora
2/ komputera do monitora via DisplayPort a HDMI do telewizora
Na upartego możesz też komputer do telewizora via DisplayPort
Popatrz na Allegro i innych sklepach: maszgotowe kable DISPLAY PORT --> HDMI (patrz na kierunek, ma to znaczenie).
Pierwszy z brzegu: https://allegro.pl/oferta/kabel-displayport-do-hdmi-dp-1-8-m-display-port-8343864893
Hej,
Nie, bo zapewne oba złącza w monitorze to wejścia HDMI, a nie wyjścia. I stąd właśnie brak sygnału w TV po takim połączeniu kablem. I telewizor, i monitor czekają na przekazanie sygnału do tego wejścia.
Pozdrawiam,
Dimatheus