Podłączenie rzutnika do laptopa

Witam, myślę że dobrze umieściłem posta, a mam problem ze sprzętem jak w temacie. Laptop-HP 6710B, Intel 965 expres chipset family 384 Mb, rzutnik BENQ MP72IC. Kilka tygodni temu wszystko działało a teraz jak podłączę kabel do laptopa to z pulpitu znikają ikony, na laptopie jest tylko obraz pulpitu a rzutnik wyświetla napis “brak sygnału”. Rzutnik działa z innymi laptopami więc myślę, że jest to problem z odpowiednim ustawieniem grafiki. Jak wejdę we właściwości karty graficznej to pokazuje mi “ekran pojedynczy - Notebok”, a jak chcę ustawić ekran zwielokrotniony to każe mi podłączyć drugi ekran, jak podłączę rzutnik- ikony z pulpitu znikają itd… Pozdrawiam i proszę o pomoc.

A ustawienie źródła sygnału na rzutniku?

Próbowałem wskazać każde, i ustawiałem na automatyczne wyszukiwanie ale bez rezultatu.

Na lapku powinieneś mieć dostępny klawisz przełączania (FN + któryś z klaw. funkcyjnych F**) , który przerzuca obraz [Notebook -> Notebook/Zewnętrzny -> Zewnętrzny], spróbuj w ten sposób.

PS. twój projektor nie ma czasem f-cji BLANK? która wygasza obraz? Spróbuj też się nią zainteresować.

Jakby ktoś potrzebował to klawisz w takim jak mój laptopie działa Fn+F4, ekran przygasa na chwilę i pokazuje się ikona sugerująca przekazanie obrazu na inny ekran. Funkcja Blank rzeczywiście jest ale dziś to już muszę kończyć bo rano do pracy :frowning: Dzięki za zainteresowanie murzyn1, jak coś mi się uda to jeszcze napiszę.

:o Działa! !!