Witam, myślę że dobrze umieściłem posta, a mam problem ze sprzętem jak w temacie. Laptop-HP 6710B, Intel 965 expres chipset family 384 Mb, rzutnik BENQ MP72IC. Kilka tygodni temu wszystko działało a teraz jak podłączę kabel do laptopa to z pulpitu znikają ikony, na laptopie jest tylko obraz pulpitu a rzutnik wyświetla napis “brak sygnału”. Rzutnik działa z innymi laptopami więc myślę, że jest to problem z odpowiednim ustawieniem grafiki. Jak wejdę we właściwości karty graficznej to pokazuje mi “ekran pojedynczy - Notebok”, a jak chcę ustawić ekran zwielokrotniony to każe mi podłączyć drugi ekran, jak podłączę rzutnik- ikony z pulpitu znikają itd… Pozdrawiam i proszę o pomoc.
A ustawienie źródła sygnału na rzutniku?
Próbowałem wskazać każde, i ustawiałem na automatyczne wyszukiwanie ale bez rezultatu.
Na lapku powinieneś mieć dostępny klawisz przełączania (FN + któryś z klaw. funkcyjnych F**) , który przerzuca obraz [Notebook -> Notebook/Zewnętrzny -> Zewnętrzny], spróbuj w ten sposób.
PS. twój projektor nie ma czasem f-cji BLANK? która wygasza obraz? Spróbuj też się nią zainteresować.
Jakby ktoś potrzebował to klawisz w takim jak mój laptopie działa Fn+F4, ekran przygasa na chwilę i pokazuje się ikona sugerująca przekazanie obrazu na inny ekran. Funkcja Blank rzeczywiście jest ale dziś to już muszę kończyć bo rano do pracy Dzięki za zainteresowanie murzyn1, jak coś mi się uda to jeszcze napiszę.
:o Działa!