Podpiecie kabla HDMI do TV brak obrazu?

Witam,

Ok. tydz. temu kupilem 10m kabel HDMI 1.4a

Mam PC’ta w swoim pokoju a plazme w drugim ,dlatego postanowilem sobie kupic ten kabel zeby ogladac filmy w duzym pokoju. Kabel przyszedl podlaczylem wszystko cacy stream,film obejrzany odlaczylem. Po tygodniu chcialem zobaczyc jakis film ,podlaczam kabel do TV i PC’ta i na TV nic czarny obraz nic nie ma.

W ustawieniach znajduje mi TV Toshiba ,zrobilem powielanie ekranow ,zeby na monitorze i tv miec to samo i nic ciagle ciemno na TV. Podpiolem do innych gniazd (lacznie 4 ,1 z boku ,3 z tylu ) i nic dalej to samo. Juz nie wiem co robic w czy moze byc problem ? Czyzbym przegapil jakies ustawienia ?? W sumie jak kabel przyszedl to za duzo nie robilem podlaczylem ustawilem zrodlo dzwieku i to wszystko. :?

Sterowniki z grafiki odinstalowalem i zainstalowalem najnowsze. Mam win 7.

Telewizor stary nie jest ma ok. roku Toshiba Regza 37 bodajze

Kabel kupiony tydzien temu…

Prosze o pomoc.

Najprawdopodobniej wina kiepskiego kabla.

No ale bez przesady 1 raz go uzywalem krocej niz 30min i nie dziala ? Raczej bym ta opcje odrzucil ,chociaz wszystko moze byc mozliwe…

Jakies inne pomysly ?

Sprawdź kabel z innym źródłem obrazu (dekoder, tuner, DVD itp.).

:roll:

Gdybym mial taka mozliwosc dawno bym to zrobil :roll:

PS. Teraz podlaczylem i w ogole nie wykrywa TV.

Prawdopodobna przyczyna Twoich kłopotów to nieprzydatność linii przesyłowej (urządzenie we/wy-gniazdo-styki-kabel-styki-gniazdo-urządzenie we/wy) do transmisji sygnału cyfrowego o bardzo dużej wartości binarnej w jednostce czasu. Zdecydowanie wina leży po stronie kabla (kolejna chińszczyzna?) Mówiąc prostym językiem: oddaj kabel sprzedawcy.

Kabel działa w 100%

Kuzyn przyszedł z laptopem i swoim kablem HDMI , podpiął lapka przez swój kabel do TV i działało.

Podpiął Laptopa z moim kablem i tez działało.

Podłączyłem kabel z mojego pc’ta do tv i nie wykrywa TV.

Więc masz uwalone gniazdo HDMI w karcie.

Bankowo ? Czy moze cos jest w ustawieniach itp. zwalone ?

DragneS , zakładając, że nie jesteś szympansem i wcześniej wiedziałeś jak to podłączyć…

Coś musi nie działać, a wina spada na biedną kartę graficzną.

Piszę trochę po czasie, ale wydaje mi się, że przybliżyłeś problem, a nikt z nas tego nie zauważył.

Piszesz: “… Podłączyłem kabel z mojego pc’ta…”

Jeżeli dobrze zrozumiałem kablem HDMI łączysz pc’ta (blaszaka), a nie laptopa. Telewizor plazmowy wymaga podłączenia do gniazda z uziemieniem. Blaszak (pc’t) wymaga podłączenia do gniazda z uziemieniem. Jeżeli blaszaka podłączysz dodatkowym kablem do telewizora, to tworzysz pętlę i masz klasyczne zwarcie. Czasami w instalacji elektrycznej znajduje się urządzenie z upływami (przebiciem) do ziemi. Między kołkami uziemiającymi różnych gniazd pojawia się różnica potencjałów. W tej sytuacji albo TV wyłącza wejście HDMI, albo blaszak wyłącza wyjście HDMI, albo oba na raz. Skutki takiego łączenia mogą być fatalne w sytuacji, gdy gniazda w różnych pomieszczeniach są zasilane z różnych faz i w instalacji występuje problem z zerowaniem. Mówiąc prościej. Potrzebujesz elektryka z uprawnieniami SEP do wykonania dokładnego przeglądu instalacji elektrycznej w domu. :?