Witam. Chciałbym podpiąć komputer pod telewizor Sharp LCD TV 32’’ LC32D44 EBK.
Karta graficzna w komputerze to AMD Radeon X1300.
Podpiąłem komputer z telewizorem za pomocą kabla s-video - s-video, ale na telewizorze widać tylko tapetę pulpitu (bez ikon). Nic więcej nie widać na TV, jak włączę film na kompie to na TV widać tylko tapetę i to jeszcze nie na pełny ekran.
Ustawiłem w Windows 7 wygląd ekranów:
W Catalyst Control Center pojawiła się opcja telewizora:
To zupełnie normalne, bo skorzystałeś z opcji rozszerzenia pulpitu. Ikony pojawiają się tylko na ekranie głównym, na pozostałych jest tylko tapeta. Ale możesz przenosić na ten pulpit dowolne aplikacje - po prostu klikasz okno programu i przeciągasz je na drugi ekran - w Twoim przypadku - przeciągając do prawej krawędzi.
Jeśli chciałbyś na obu ekranach widzieć to samo, powinieneś skorzystać z opcji klonowania ekranu.
A w TV przełączyłeś się na tryb S-Video? W niektórych modelach TV, gdy połączymy się kablem S-Video, ale w opcjach TV wybierzemy źródło AV, obraz jest czarno-biały. Dopiero wybranie na TV trybu S-Video zapewnia obraz kolorowy.
Dziś podpiąłem jeszcze raz przewodem s-video telewizor z komputerem i zobaczyłem obraz z kolorem, może wcześniej był za słabo wciśnięty przewód przez co nie łączył jak powinien.