Podróba Galaxy S2 - zepsuty soft (chyba)

Witam. Mam problem z podróbką samsunga s2… mianowicie dzieje się to co na filmiku załączyłem. Czy to będzie wina oprogramowania? Jak włączę pod ładowanie to normalnie ładuje i świeci bateryjka… dopiero po włączeniu tak się dzieje jak na filmie. Czy mogę tu wgrać jakiekolwiek oprogramowanie? ??

filmik: https://www.youtube.com/watch?v=yZaKJMdhHc0&feature=youtu.be

Obawiam się, że nie ma możliwości wgrania tu czegokolwiek. Na pewno od oryginalnego S2 ROM nie będzie pasować. Możesz jedynie spróbować zrobić wipe, jeśli uda Ci się wejść w tryb recovery - o ile to jest ROM oparty na androidzie, a nie czymś do niego podobnym.

gagamadzi , zapoznaj się, proszę, z tym tematem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus

tylko właśnie nie mogę wejść w recovery, gdyż wciskam kombinację klawiszy i nic się nie dzieje… a Chińczycy nie udostępniają jakoś tych softów???

Nie ma sensu, aby ktoś do podrób wprowadzał softy do zaktualizowania. Jedynie możesz spróbować zrobić wipe/ data factory reset jeśli Ci wejdzie w te menu.

znaczy wiesz, nie szukam aktualizacji :slight_smile: tylko żeby chociaż działał :slight_smile: tylko właśnie tu nie mam nawet chyba boot menu… bo daję przycisk włączania, przycisk główny i głośność w dół… i nic

Wpierw zbadaj, co tam siedzi za system i czy jest to android. Jeśli miałeś do czynienia z tym systemem, nie powinieneś mieć z tym problemów. W wielu takich podróbach system jest zupełnie inny i tylko na pierwszy rzut oka przypomina system Android.

Nim soft Ci padł, jaki miałeś “niby” system Android? Ciężko nazwać ten telefon na Androidzie :wink: Podaj dokładną nazwę podróbki galaxy s2, to coś się poszuka w sieci.

tam na pewno nie ma androida :slight_smile: jest coś zalatujące w androida ale na bank nie andek :slight_smile:

Ile dałeś za podróbkę? :wink: Szukaj czegoś na Androidzie pełno prawnym, niż podróbki, bo na to szkoda kasy :slight_smile: Jeśli soft czy co kolwiek padnie w takich podróbkach, to nie ma co liczyć na to, że uda się naprawić telefon.

dałem szalone 15 zł… myślałem że na andku i że wgram sobie bo kupilem już taki :frowning:

Nie widzę sensu, abyś co kolwiek robił z tym telefonem, gdyż to tylko męka a nie przyjemność chodzić po menu telefonu tym bardziej, że to nie jest Android, a coś przypominające Androida. 

znc chciałem jako tako zrobić  i sprzedać :stuck_out_tongue:

Kiedyś w chińskim telefonie recovery działało power+ vol-. Bez głównego klawisza. Kombinuj z różnymi połączeniami.

Pytanie podstawowe, czy to urządzenie posiada recovery, bo osobiście uważam, że nie ma.

chyba nie ma bo nic nie wchodzi… próbowalem wszystko…

Więc co, cegła Ci została. 

telefon został “zakończony” młotkiem. temat do zamknięcia :wink: